Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


EU-entusiast laver programserie til P1 om Europas historie
Mandag 26. oktober 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den glødede EU-tilhænger Lykke Friis er blevet hidkaldt af DR P1, for - i en serie på seks foredrag - at tegne et portræt af Europa i almindelighed og udviklingen i Europa efter Berlinmurens fald for ti år siden i særdeleshed.
Prorektor Lykke Friis tager i de seks radioforedrag afsæt i den 'usynlige' 89-generation. Foredragene sendes på P1 fra og med tirsdag den 3. november under titlen 'Østers på Kempinski'.

Det er den personlige historie, der er i centrum i foredragene. Bl.a. vil Friis give sin opfattelse af, hvad der skete, da Berlinmuren faldt, gennem personlige skildringer af bl.a. den senere kansler Angela Merkel.

Lykke Friis glæder sig over at EU’s g NATO’s østudvidelse ikke kun blev skrivebordsprojekter. "Så galt gik det som bekendt ikke," hedder det fra DR. Men ifølge Lykke Friis befinder Europa sig stadig i grænselandet mellem det gamle Vesteuropa og det nye 'hele' Europa.

Lykke Friis er i dag prorektor på Københavns Universitet, hvor hun i universitets avis beskrives på flg. måde: "af alle landets EU-entusiaster er Lykke Friis måske den kraftigst glødende EU-tilhænger". Hun har tidligere arbejdet for arbejdsgiverforeningen Dansk Industri som europapolitisk chef. I 2008 blev hun udnævnt til medlem af EU's nye vismandsgruppe, kaldet 'EU's reflektionsgruppe'.

Når Lykke Friis holder disse foredrag på P1, er det fordi hun sidste år modtog DR's formidlingspris, Rosenkjærprisen. Modtageren forpligter sig samtidig til at holde seks radioforedrag på P1.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op
  · Nyt underholdningsprogram på Kanal 4  · -