Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


YouSee lukker MusicChoice og skrotter DAB
Mandag 26. oktober 2009
Af Eric Larsen
 
I forbindelse med den kommende kanalomlægning bliver der reduceret kraftigt i radio-udbuddet hos kabel-tv-udbyderen YouSee, idet man lukker non-stop musikkanalerne fra MusicChoice. Samtidig er alle planer om at distribuere DAB-radiokanalerne i kabelnettet droppet. Der var ellers lagt op til - for 1½ år siden - at DAB skulle være det hel store. Men nu er idéen opgivet. Produktchef i TDC, Lars Techen Nielsen, siger til radionyt.com, at musikafgifter gør det for dyrt.
Kabel-tv kunder hos YouSee har hidtil haft adgang til 10 udvalgte radiokanaler med non-stop musik fra engelske MusicChoice. Her er musikken genrebestemt, og man har kunnet lytte til kanaler som 'Killer 80’s', 'Jazz Classics' og 'Love Collection'. Men der bliver lukket for kanalerne den 30. oktober.

Produktchef Lars Techen Nielsen siger til radionyt.com, at den væsentligste grund er, at der efterhånden kun er en meget lille andel af kunderne, der lytter til kanalerne. Derfor kan båndbredden og de penge MusicChoice koster, bruges bedre på andre formål.

Det ville så have været naturligt at erstatte MusicChoice med DAB-radiokanalerne. Og fremtidig distribution af DAB-radio i kabelnettet var da også et af de store slagnumre på YouSee-messen i Bella Centret i foråret 2008.

Men nu er idéen lagt på hylden. Ifølge Lars Techen Nielsen er det betalingen af musikafgifter og ophavsrettigheder, som simpelthen gør det for dyrt.

Dermed er det fortsat kun kabel-kunder hos Telia/Stofa, der som standard har DAB-radiokanalerne med i en Basispakke. Hertil kommer en række selvstændige antenneforeninger, som også distribuerer DAB-kanalerne som kabel-signal.Annonce:

AUTOCOM.DK SÆLG DIN BIL OG FÅ BUD FRA 4.000 BILFORHANDLERE

Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Knap en ud af tre betaler for streaming
  · Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier til TV 2 News
  · MTG sikrer sig rettigheder til EM i Futsal
  · Sæson to af ny Zulu-ungdomsserie
  · TV 2 producerer EM-svømning til udlandet
  · Europe League fortsætter hos Discovery
  · Regeringen og DF vil fjerne licensen og gennemføre massiv nedskæring af DR
  · 'Broen' vender tilbage på DR1 med fjerde og sidste sæson
  · Dansk sport giver vækst på TV 2 Sport
  · 'Zulu Awards 2018' bliver til en festival  · -