Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 3 på nye frekvenser
Mandag 26. oktober 2009
Af Eric Larsen
 
NY VERSION: Den fynske Radio 3 udvider dækningsområdet i disse dage. Man har allerede taget en ny frekvens i brug på Østfyn – og om kort tid er man også klar på Langeland.
Det er frekvensen 102.7 fra Ullerslev, som Radio 3 nu har taget i brug. Hermed har radiolytterne på Østfyn for alvor fået et stort udbud af radiokanaler, da Radio VLR for kort tid siden tog frekvensen 107.0 i brug på egnen.

Radio 3 får samtidig udfyldt et hul i sin dækning, idet man tidligere har mistet frekvensen 106.1 i Langeskov – her har Foreningen Radio Midt Imellem nemlig valgt at udsende Radio 100FM. Frekvensen 102.7 har sidst været i brug i 2003-2004, hvor den nu hedengangne Eastcoast FM sendte her.

Samtidig er Radio 3 også ved at være klar til at udnytte en frekvens på Langeland, som man har fået tildelt i et tidligere udbud. Frekvensen hed oprindeligt 105.5 og var allokeret til den gamle Sydlangeland Kommune, men radiochef Steen Mogensen siger til radionyt.com, at man ikke har kunnet finde egnede sendepositioner i området. Derfor har man nu fået lov til at flytte senderpositionen til Rudkøbing på Midtlangeland, ligesom Radio Diablo for kort tid siden fik lov til at gøre med sin tildelte frekvens fra Nordlangeland.

I mellemtiden har IT- og Telestyrelsen ændret frekvensen til 90.9 for ikke at forstyrre Radio Diablo på 105.4. Ifølge Steen Mogensen sker der allerede nu test af senderen – og hvis teknikken kommer til at virke, vil Radio 3 være permanent i æteren over Langeland omkring 1. november.

Dermed kan også radiolytterne i Rudkøbing se frem til et mere varieret udbud i æteren. I forvejen sender Radio Langeland på 104.8, og her udsender man Radio Diablo, når man ikke selv sender. For nylig gik Diablo så i æteren over byen på sin egen frekvens, 106.9, og nu følger så Radio 3 på 90.9.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Ny dramaserie på DR Ultra
  · DR Dokumentar tjekker 'De dyre direktører'
  · Piv Bernth stopper som dramachef i DR - tre producenter stopper også
  · TV 2-julekalender med magi og sang bag lågerne
  · 'Samme tid næste år' - nyt livsstilsprogram
  · Landskamp blev mest sete udsendelse - nogensinde - for Discovery Networks
  · Norge: Alene en hel vinter i de norske fjelde
  · Simon Talbot gør grin med svenskerne i nyt show på Comedy Central
  · Ny aftale betyder mere nordisk drama
  · DR henter tv-chef i Sverige  · -