Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Spil Dansk-dagen i DR
Tirsdag 27. oktober 2009
Af Karsten Jensen
 
Navne som Madonna, Rammstein eller Muse har ikke en chance for at komme i DR Radio på torsdag. For niende år i træk bakker DR nemlig op om musiklivets Spil Dansk-dag. Og det betyder blandt andet, at musikken på P2, P3, P4 og P4 Danmark vil være 100 procent dansk eller danskindspillet uafbrudt i 24 timer hele torsdag den 29. oktober.
En af de helt centrale begivenheder på dagen bliver forsøget på at samle Danmarks største kor - ude ved højttalerne.

Sidste år sang over 100.000 danskere på skoler, virksomheder, i foreninger og klubber med i den landsdækkende fællessang. Og målet er, at endnu flere vil løfte stemmen i år, når sangerinderne Birthe Kjær og Anna David - sammen med DR Juniorkoret - synger for i Koncerthuset i DR Byen, hvor DR Big Bandet står for den musikalske ledsagelse.

Det hele sker i en sjælden samsending mellem P2 og P4 fra klokken 11.03 til 11.30, og allerede nu står det klart, at over 500 skoler deltager i fællessangen på landsbasis. På lydtapetet er blandt andet en stribe populære danske sange samt en helt ny børnesang, nemlig vinderen af komponistorganisationen KODA’s børnesangskonkurrence.

Efter de regionale nyheder klokken 11.30 vil Café Hack-vært Søren Dahl så fortsætte på P4 med at spille dansk musik og med at interviewe Birthe Kjær og DR Pigekorets chefdirigent Michael Bojesen. Og i det hele taget vil DRs radiokanaler sætte ekstra meget fokus på den danske musik i løbet af dagen.

P2 følger for eksempel fra klokken 19 uddelingen af årets Carl Nielsen-priser, der netop bliver uddelt på Spil Dansk-dagen i DRs gamle Radiohusets Koncertsal, som nu hedder Musikkonservatoriets Koncertsal. Og hele prisfesten bliver akkompagneret af DR Underholdningsorkestret i et program med flere af Carl Nielsens egne værker.

På P2 vil der dagen igennem være værker skrevet af danskere, værker med danske kunstnere eller værker indspillet i Danmark, og på DAB- og netkanalen P4 Danmark byder Spil Dansk-dagen for eksempel på en ren Nina og Frederik-time mellem klokken 12 og 13 og en hel time med dansk revy fra befrielsesåret 1945 klokken 19.

På Spil Dansk-dagen er DR Big Bandet for øvrigt cd-aktuel på albummet ’Klimasange’. Spil Dansk-dagens sangskriverkonkurrence har i år haft fokus på klimaet, og de 10 bedste sange bliver nu udgivet. Blandt de medvirkende solister, som DR Big Bandet akkompagnerer, er Bobo Moreno, Søren Sko, Kaya Brüel, Peter Belli, Tamra Rosanes og Jimmy Jørgensen.

DRs chefredaktør for musik Ole Mølgaard glæder sig til at spille 100 procent dansk igen i år.

"Generelt spiller DR også mere dansk musik end tidligere. Sammenlagt er næsten 40 procent af musikken på P2, P3 og P4 dansk. Det viser en ny opgørelse, som DR har lavet i forbindelse med Spil Dansk-dagen," forklar han og tilføjer:

"Dansk musik er i en opgangstid. Kvaliteten er imponerende, og derfor kan vi spille en meget stor andel dansk musik på vore kanaler. DR føler en særlig forpligtigelse over for den danske musik, men vi vurderer hele tiden musikkens egnethed til kanalerne. Og når så stor en andel af musikken er dansk, er det kun fordi kvaliteten er meget høj. Musikbranchen har ønsket at pålægge DR særlige kvoter for mængden af dansk musik. Det er helt unødvendigt. Når kvaliteten er i top, som den er nu, spiller DR musikken."

Og udvalget favner vidt, understreger Ole Mølgaard:

"Kigger man hen over et år spiller DR musik fra mere end 75 procent af alle de CD'er, som udkommer på det danske marked. Der er rigtig meget musik, især af den nye danske, som kun kan høres på DRs kanaler."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op
  · Nyt underholdningsprogram på Kanal 4  · -