Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


FM6 sendes igen i udbud. SBS Radio truer med retssag
Torsdag 26. november 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der skal hurtigst muligt liv i den 6. FM-kanal, der blev tavs i går onsdag efter Radio 100FM stoppede med at sende her. Et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet, at sende kanalen i udbud igen. Denne gang uden en stor koncessionsafgift. Dermed er der udsigt til et gedigent radioslagsmål. SBS Radio, der sender på FM5, truer nemlig med erstatningssag.
Når FM6 udbydes i et nyt udbud bliver det i en 'skønhedskonkurrence' og ikke som hidtil, hvor kanalen går til den højstbydende.

Hos Nova FM, der ejes af SBS Radio og TV 2, er man langtfra tilfreds med udsigten til en ny konkurrent, der slipper for at betale de 22,5 mio. kr. om året, som selskabet bag Radio 100 FM, Talpa Radio, ellers havde forpligtet sig til at betale frem til udgangen af 2011.

"Jeg går ud fra, at de så også har truffet beslutning om, at vi heller ikke skal betale. Hvis det ikke er tilfældet, er det konkurrenceforvridende, og vi vil undersøge muligheden for en erstatningssag,« siger formand for SBS Radio, Eric Hansen, til Berlingske Business.

Sendetilladelsen til FM5, hvor Nova FM altså sender, koster 23 mio. kr. årligt frem til 2014. Og det er der iflg. Kulturministeriet ingen planer om at ændre på.


Flere interesserede i FM6

Når FM6 udbydes igen - antageligt til marts eller april 2010 - så vil Radio 100FM ikke være alene om at søge sendetilladelsen.

Princippet om skønhedskonkurrence gør det betydeligt mere attraktivt at byde på FM6. Udviklingen på radioreklameområdet taler til gengæld ikke just for, at ret mange skulle være interesserede. Bare i 2009 - indtil nu - er dén del af radioreklamerne, der går gennem mediebureauerne faldet med 32 pct. i forhold til 2008. Og det vel at mærke fra et i forvejen meget lavt niveau, hvis man sammenligner med andre lande.

Men flere bejlerne - udover Radio 100FM - ventes at være interesserede, bl.a. MTG, JP Politikens Hus og SBS Radio.

Direktør for MTG Jørgen Madsen siger til Berlingske: ”Vi har jo radio i mange lande, og derfor er radio generelt interessant for os som selskab. Vi har jo været med de sidste par gange, og vi kigger selvfølgelig på det igen for at finde ud af, om vi skal involverer os i det,

Adm. direktør Lars Munch fra JP Politikens Hus siger: "Generelt er vi skeptiske over for mulighederne for kommerciel radio i Danmark, men vi undersøger altid nye muligheder og gør det også i dette tilfælde."

Berlingske Media vil til gengæld ikke søge at få fat i kanalen. Det skyldes det svage marked for radioreklame.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -