Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sigurd Barrett får DRs Rosenkjærpris
Mandag 28. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Musikeren, entertaineren og cand. phil. i musikvidenskab Søren Sigurd Barrett modtager DRs ærefulde Rosenkjærpris for 2009. Prisen bliver overrakt fredag den 19. marts af chefen for DR P1, Anders Kinch-Jensen. Hædersprisen er på 40.000 kroner, og det er en fast tradition, at prismodtageren forpligter sig til at holde seks radioforedrag på P1 ved en senere lejlighed.
Prisen er opkaldt efter magister Jens Rosenkjær (1883-1976), der var foredragschef i DR frem til 1953. Prisen bliver én gang om året tildelt en fremtrædende videnskabsmand eller kulturpersonlighed, som har vist evner for at gøre vanskelige emner tilgængelige i en forståelig form over for et bredere publikum.

Den 42-årige Sigurd Barrett modtager Rosenkjærprisen 2009 for sin særlige evne til at formidle musik, musikhistorie og -teori over for alle mennesker i almindelighed og over for børn i særdeleshed.

"Sigurd Barrett har med sit enorme formidlingstalent givet utroligt mange mennesker en særlig indsigt i den mere opmærksomhedskrævende musik - og han har tilmed gjort det over for et publikum, hvor tålmodigheden som udgangspunkt kan være meget lille, nemlig børnene. Sigurd Barrett kombinerer sin store faglighed med en fængende formidlingsevne - og er dermed en oplagt prismodtager helt i Jens Rosenkjærs ånd," siger P1's chef Anders Kinch-Jensen i sin begrundelse for valget af Sigurd Barrett som modtager af DRs Rosenkjærpris 2009.

Sigurd Barrett er pianist, komponist, entertainer og forfatter. Han begyndte at spille klaver som to-årig og skrev sine første børnesange, allerede inden han kom i skole. På Århus Universitet blev han cand. phil. i musikvidenskab med speciale i russisk rock, og han fik topkarakteren 13. I de unge år spillede han alt fra disco til jazz, hvor humoren også kom til udtryk i valg af orkesternavne - f.eks. 'Trio de Janeiro'.

Han er kendt for en lang tv-karriere på DR1 med blandt andet 'Sigurd og Symfoniorkestret', 'Sigurd og Big Bandet' og 'Sigurd og Operaen', og i det nye år udgiver Sigurd Barrett i samarbejde med Danmarks Kirkelige Mediecenter en række kristne kernefortællinger til børn og deres familier. Han har desuden udgivet over 25 bøger, heriblandt en række grundbøger i musikforståelse.

Rosenkjærprisen 2009 bliver overrakt den 19. marts 2009 klokken 15.00 i Koncerthusets studie 2 i DR Byen.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf