Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Fyret for at afbryde dronningens juletale
Tirsdag 29. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det var slet ikke meningen af BRMB i Birmingham skulle udsende dronningens traditionelle juletale, men ved en omstillingsfejl kom et feed med talen ud i æteren på den kommercielle station. Men ikke længe. Radiovært Tom Binn, der var alene i studiet juledag, afbrød talen ved at sige: "Two words: Bor-ing". Det er han nu blevet fyret for.
Den britiske dronnings juletale er blevet holdt - stort set - hvert år siden 1932 og hun bruger talen til at forholde sig til vigtige begivenheder i det forgangne år. Dronning Elizabeth den 2. har bl.a. anvendt talen til hylde de britiske soldater, der er i krig mod Afghanistan.

Den store kommercielle station i Birmingham BRMB plejer ikke at udsende talen, men det skete altså alligevel - ved en fejl. Lige før Tom Binn skulle i æteren stillede han om til, hvad han troede var nyhederne fra Sky, men i stedet var det altså dronningens tale.

Da Tom Binn - der var eneste mand i studiet på dette tidspunkt juledag - opdagede fejlen, afbrød han dronningens tale med: "Two words: Bor-ing" og derefter en bemærkning om den sædvanlige floskel om at det britiske kongehus skulle være godt for turismen i Storbritannien - MEN, at det trods alt går udmærket med turismen i Frankring selv om de kongelige i Frankring for længst er blevet halshuggede. Og så spillede Binn ellers 'Last Christmas' med Wham! med kommentaren: "from one Queen to another."

Det blev for meget for nogle af BRMS's lyttere. Omend kun nogle få, men én af klagerne indeholdt en dødstrussel mod Tom Binn. Lytteren skrev, at han håbede at Tom Binn ville blive sendt til Basra og blive dræbt af en vejsidebombe.

Klagerne har nu medført, at Tom Binn er blevet fyret.

Binn forsvarer sig med, at ingen havde ventet at høre dronningens tale på BRMB, og at han blot forsøgte at tage afviklingsfejlen på en humoristisk måde. Han kalder det en overreaktion at fyre ham og siger, at det hænger sammen med, at radiocheferne er skræmt til døde af myndighederne ovenpå sagen om Jonathan Ross og Russell Brand.

"Vi er nået til et punkt, hvor komikere ikke mere må sige noget som helst, der kan fornærme nogen som helst," konstaterer Tom Binn.

Og han ved, hvad han snakker om. Tom Binn er nemlig tidligere blevet fyret for at gå over stregen. For ti år siden fik XFM i London en bøde på 50.000 pund, fordi Binn var fremkommet med "grove sexuelle antydninger" - og det gav så også en fyreseddel.Annonce:
Har du styr på din økonomi, så få et Eurocard og de første 6 måneder gratis. BEMÆRK: Du kan ikke ansøge hvis du står i RKI. Klik her
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf