Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mikael Bertelsen i fængsel
Torsdag 31. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mikael Bertelsen har netop tilbragt en uge i Statsfængslet Søbysøgaard på Fyn. Med sin specielle interviewteknik stiller Mikael Bertelsen skarpt på livet bag de lukkede døre i det åbne fængsel. Det bliver til seks nye radioprogrammer på P1 i det nye år.
Mikael Bertelsen har i en uge været en integreret del af livet i det åbne statsfængsel Søbysøgaard, og her fulgt en moderne strafafsoning - herunder hierarkiet mellem fangerne, spillet mellem de indsatte og ansatte og de uskrevne regler, som man skal følge for at overleve.

"Jeg overnattede i en lille portnerbolig for nattevagter på fængslets område, og efter aftale med Kriminalforsorgen fik jeg udleveret et sæt nøgler, så jeg kunne bevæge mig frit overalt i fængslet - både dag og nat. I forhold til tv giver radiomediet nogle muligheder for at komme helt tæt på mennesker. De indsatte som jeg mødte med min båndoptager er blot nogle stemmer i radioen, og derfor kunne de fortælle meget åbent og ærligt om deres liv, uden at det får konsekvenser for deres fremtid udenfor fængslet," fortæller Mikael Bertelsen.

Søbysøgaard ligger syd for Odense på Fyn. Oprindeligt er det en herregaard fra 1400-tallet, men i 1933 blev den købt af staten og brugt til ungdomsfængsel. Senere blev den taget i brug som åbent fængsel, og i dag er der 134 indsatte og 94 ansatte. Fængslet er kun for mænd. Der afsones alle slags domme - fra vold og narko til bedrageri og manddrab

Søbysøgård er et eksempel på 'den moderne strafafsoning', som langt de fleste dømte oplever i Danmark.

"Programmet vil nok udfordre lytterne i deres forestilling om, hvad det vil sige at være i fængsel. Jeg har altid troet, at det var meget nemmere at være i et åbent fængsel, end i de lukkede som er omgivet af høje mure. Men det kræver nogle helt særlige sociale færdigheder at kunne begå sig blandt de andre indsatte i et åbent fængsel. Og så var jeg ikke klar over at bankrøvere malker køer i fængslet, og at de friske krydderurter i supermarkedet er dyrket af de indsatte," siger Mikael Bertelsen.

'P1 i Fængsel' har premiere mandag den 4. januar kl. 20.03 og sendes derefter de næste seks mandage. Genudsendes lørdage 15.03 og søndage 01.03.


Fotograf: Agnete SchlichtkrullAnnonce:
Få en lækker LG Viewty for kun 99 kr. (mindst 1.637 kr. over 6 mdr.) Køb den nu, klik her
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf