Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre står fast: P3 skal forlade FM-båndet om 10 måneder
Mandag 22. februar 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Da Venstres mediepolitiske udspil på radioområdet blev kendt for to måneder siden, blev Venstres forslag om at P3 skal skifte fra FM til alene at sende på DAB fra 1. januar 2011 mødt med massiv modstand for både lyttere, DR, musikbranchen og andre politikere. Men Venstre fastholder udspillet.
Da Venstres oplæg til medieforhandlingerne - på radioområdet - blev kendt kort tid før jul sidste år, var der voldsom modstand mod den del, der betød, at DR skulle stoppe med at sende P3 på FM allerede fra udgangen af 2010. Et forslag, der i praksis bl.a. ville betyde, at det fra den ene dag til den anden ville blive umuligt for stort set alle bilister at høre P3. Der findes næsten ingen DAB-radioer i bilerne.

Venstres medieordfører trak kort tid efter lidt i land, og sagde, at det godt kunne "være senere" - end 1. januar 2011 - men fastholdt dog, at DRs radiokanaler gradvist skal flytte FM-kanalerne væk fra FM, så de kun sender på DAB.

I dag kan journalisten.dk så afsløre, at Venstre ikke har trukket i land. Forslaget om at P3 skal væk fra FM i løbet af bare 10 måneder fastholdes.


FM "sluttes" i 2006

Iflg. journalisten.dk fastholder Venstre også udspillet om, at FM-sendenettet skal "sluttes" i 2016 - med en glidende udfasning frem til 2018.


Venstre kræver klassisk, jazz og kultur på DAB blok 2

Den nuværende DAB blok 2 skal udbydes i en skønhedskonkurrence til kommercielle aktører, og Venstre mener, at der skal stilles helt specifikke krav til typer af kanaler - "blandt andet klassisk, jazz og minimum en nyhedskanal og en kultur- og debatkanal."

Derudover vil Venstre have DAB blok 3 sendt i udbud - med DAB+ kanaler.

Luksusskatten på DAB-radioer i biler skal afskaffes, og Venstre ønsker, at der skal være lovkrav om DAB som standardudstyr i alle nye biler fra 2015.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -