Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR på vej mod balance i økonomien
Torsdag 22. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs bestyrelse har på sit møde i dag torsdag godkendt DRs årsrapport og public service-redegørelse for 2009. Regnskabet for sidste år viser et underskud på 88.5 mio. kr., og det er 54 mio. kr. bedre end budgetteret. Og public service-redegørelsen viser, at DR lever op til de opstillede publice service-krav.
DR følger med minusresultatet på 88.5 mio. kr. fortsat den økonomiske genopretningsplan, som skal sikre, at der er balance i økonomien ved indgangen til medieaftalen for 2011-2014, og der er således budgetteret med sorte tal i 2010.

Samtidig vurderer DR i sin public service-redegørelse, at DR har levet op til public service-kontrakten sidste år. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

"DR har i flere år været forpligtet på at gennemføre en omfattende økonomisk spareplan - samtidig med at byggeriet af DR Byen skulle gøres færdig. Det har medført en stram økonomistyring overalt i DR, og jeg er naturligvis meget tilfreds med, at vi følger handlingsplanen, og at vi i 2009 har lukket regnskabet for DR Byen inden for det reviderede budget. Med økonomien på vej i balance og en ny organisation på plads kan vi begynde at se frem mod den kommende medieaftale," udtaler DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen.


Public service-redegørelse: Mere dansk indhold til alle

På torsdagens bestyrelsesmøde blev DRs årlige public service-redegørelse ligeledes behandlet. Af den fremgår det, at DR lever op til sine public service-krav i 2009.

DR lancerede tre nye tv-kanaler i året, der gik: DR Ramasjang, DR HD og DR K. Det er kanaler, som iflg. redegørelsen har leveret et stærkt, dansk alternativ til de kommercielle internationale børnekanaler, ligesom de har været med til at drive udviklingen af dansk tv i den bedste digitale kvalitet og endelig har leveret en række historie- og kulturtilbud for de særligt interesserede - også i den bedste sendetid.

På de allerede eksisterende tv-kanaler, DR1 og DR2, har DR i 2009 øget sin andel af danskproducerede førstegangsudsendelser til 70 procent. Det placerer DR som den eneste tv-station, hvor langt over halvdelen af programmerne på hovedkanalerne er danske.

"I en situation, hvor dansk indhold over en bred kam er under pres fra stærke internationale medier, er det afgørende, at DR leverer et godt dansk alternativ - indhold, der stimulerer små og store fællesskaber, og som har betydning for os alle," siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer.

I radioen spillede DR den danske musik flittigt i 2009. Flere end tre ud af fire af alle nye udgivelser i Danmark blev spillet på DRs kanaler i det forgangne år. Samtidig viser redegørelsen, at cirka en tredjedel af musikken på P2 og P3 var dansk, mens næsten halvdelen af numrene på P4 var det.

På nyhedsområdet fortsatte DR som en af meget få danske medievirksomheder, der producerer nyheder til alle danskere. Således får 80 procent af befolkningen dagligt nyheder fra DR i en eller anden form.


98 procent ser eller hører DR

Samlet set har DR en dækning på 98 procent af befolkningen i løbet af en uge. Det vil sige, at det er den altovervejende andel af befolkningen, som i ugens løb benytter sig af DRs public service-tilbud på tv, radio eller nye medier.

"Det er helt afgørende for DRs samfundsmæssige betydning - både demokratisk og kulturelt, at vi har så bred en kontaktflade," siger generaldirektør Kenneth Plummer.


Den færdige rapport ’DR i 2009’, som samler regnskab og public service-redegørelse, bliver sendt til udtalelse i Radio- og tv-nævnet efter torsdagens bestyrelsesmøde. Årsrapporten 2009 kan læses på www.dr.dk/publikationer. Her bliver DRs public service-redegørelse også tilgængelig senest den 3. maj.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -