Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Lad os så få DAB nu!
Mandag 26. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I Norge er man træt af mere snak om digital radio, og kræver i stedet handling. FM-radioens tidsalder er på vej mod sin afslutning, og fra et seminar i Fredrikstad lyder der en entydig opfordring til den norske kulturminister om handling nu, så radio i Norge kan blive digitaliseret.
På seminariet 'Digitalradio 2010,' der fredag blev afholdt i Fredrikstad, var aktørerne fra den norske radiobranche, bilbranchen, radioforhandlere og importører samlede for at diskutere radioens fremtid i en digital verden. Et klart signal fra seminariet var, at FM-radioens tid snart er ovre, og at man derfor vil have klar besked om, hvilken dato der skal skiftes til DAB.

Fra 'Digitalradio Norge' er man glade for budskabet fra seminariet: "I stedet for at sidde med hænderne i skødet, vises der handlekraft og et klart ønske, om at påvirke egen fremtid." Det siger Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge.

Seminaret kulminerede med underskrivelsen af et opråb til kulturminister Anniken Huitfeldt. I dette opråb beder de fremmødte om handling fra myndighederne for at digitalisere radioen i Norge.

Ulf Morten Davidsen, distriktsredaktør i NRK Østfold, sagde på seminaret, at lytterne ikke - i en digitaliseret medieverden - vil acceptere hvad som helst. "Radioen står nu ved et valg af hvilken vej, der skal følges: udvikling eller udfasning."

Davidsen fik støtte fra Helge Kolstad, formand i distriktsprogramrådet i Østfold. Han efterlyste enten et bedre FM-net eller en overgang til digital radio.

Den norske radiobranche vil nu søge at samle alle aktørerne. I øjeblikket repræsenterer 'Digitalradio Norge' P4, SBS Radio, MTG og NRK - mens de lokale stationer i Lokalradioforbundet, ikke er med.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -