Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Debat om slager-musik i DR bølger videre
Mandag 26. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ekstra Bladet fortsætter skriverierne om DR og den statslige radiostations manglende afspilning af den bedst sælgende udenlandske kunstner i Danmark i 2010: østrigske Hansi Hinterseer. I en leder skriver Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen: "Vi er alle sammen tvunget til at betale licens til Danmarks Radio, og det burde logisk forpligte til at lave radio og tv for alle danskere. Men sådan tænker de åbenbart ikke i DR." DR afviser kritikken.
Hansi Hinterseer har på mindre end en måned solgt 25.000 cd'er i Danmark. Det placerer ham ikke alene på førstepladsen af den danske hitliste for 3. uge i træk- og udløser en guldplade; det gør også østrigeren til den bedst sælgende udenlandske kunstner i år.

"Men Hansi er ikke fin nok til DR’s hovedkanaler. Tidligere var det dansktoppen, der blev valgt fra. Det er kultursnobberi af værste slags, når DR vælger en bestemt slags musik fra på forhånd," skriver chefredaktør Madsen i Ekstra Bladet.

Han fortsætter: "Hansi og danskpoppen skal spilles på en DR-kanal, som alle kan høre – ikke en af de der næsten hemmelige DAB-kanaler. Slut. Færdig. Public service bør ikke kunne gradbøjes efter, hvad medarbejderne selv kan lide. Forudsætningen for den brede folkelige opbakning bag Danmarks Radio er, at vi kan stole på, at man tager alle danskere alvorligt."

Poul Madsen understreger, at det er meget vigtigt at bevare DR: "DR er vores eneste garant for, at der også om ti år vil blive produceret danske kvalitetsudsendelser midt i en tid, hvor dansk kultur er under nedbrydning fra en stigende international ensretning af musik, underholdning og tv."

Der er en risiko for at fundamentet for DR - og dermed bl.a. fyrtårne som de dyre dramaserie på DR1 forsvinder - og DR dør, hvis ikke de snobbede kulturpinger i DR forstår, "at der også skal spilles Hansi og dansktop for at bevare hele befolkningens opbakning."


Vi spiller Hansi og er ikke kultursnobber, siger DR

"'På DRs kanaler er der ikke nogle kunstnere eller musikgenrer som er finere end andre. Men vi vurderer altid hvilke kanaler, der egner sig bedst til det enkelte musikstykke," skriver kanalchef i DR, Ole Mølgaard, i et svar til Poul Madsens leder.

Ole Mølgaard fortsætter: "På P3 spiller vi for eksempel mange unge, spirende danske bands og kanalen har sat en ære i at finde og udvikle de nye talenter. Og både P4 og P5 spiller en lang række kunstnere som man ikke kan høre på andre kanaler".

Det er ikke nogen garanti for at få airplay på DRs radiokanaler, at man ligger på toppen af salgshitlisten.

Men DR er nu - efter den megen omtale i Ekstra Bladet - begyndt at spille Hansi. Ole Mølgaard nævner, at Hansi er blevet spillet flere gange på både P3, P4 og P5 i den forløbne uge. Derudover var der lørdag den 24. april en times musiktema med Hansi Hinterseer på DAB-kanalen P5.

Flere af de gange, hvor DR har spillet Hansi, er det dog kun sket for, at lytterne skulle høre dén kunstner, som Ekstra Bladet skrev om. På P4 København kunne morgenvært Ole Jacobsen fx onsdag morgen ikke dy sig for at ironisere over alpesangeren, og Ole Jacobsens medvært følte sig kaldet til fortælle lytterne, at det nummer brød han sig bestemt ikke om. De to lovede, at de aldrig ville spille Hansi mere.

Det var der dog også mange lyttere, der var glade for.

Ole Jacobsen fortæller til Ekstra Bladet, at da P4 København spillede Hansi, fik man en storm af sms'er, hvor folk bad om, at P4 København straks tog Hansis musik af.

Ole Jacobsen afviser i øvrigt overfor avisen, at han skulle have været hånlig, men indrømmer, at han brugte "et ironisk tonefald."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -