Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Berlingske uden chance for at få sendetilladelsen til 'Radio Møller'
Fredag 25. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Berlingske Media har - sammen med mindretalsaktionæren SBS Radio - netop fået sendetilladelsen til den 6. FM-kanal. Det betyder, at Berlingske næppe har mulighed for at få sendetilladelsen til den lukrative 4. kanal - bedre kendt som Radio Møller, der udløser en årlig indtægt på 100 mio. licenskroner årligt. Det vurderer redaktør af P1-programmet Mennesker og Medier, Lasse Jensen.
Lasse Jensen siger i en kommentar i Mennesker & Medier i dag fredag, at han er sikker på, "at JP/Politikens adm. direktør Lars Munch har haft verdens største smil på læberne, da han ønskede Lisbeth Knudsen til lykke med den nye radiokanal. Berlingskes sejr i denne uge baner nemlig vejen for, at det bliver andre end Berlingske, der får den lukrative public service kontrakt på Radio Møller. Og så ligger JP/Politiken eller et konsortium af andre medieejere lunt i svinget, efter at Berlingske måske har spillet sig af banen."

Lasse Jensen peger derefter på, at både Børsen, Information og Kristeligt Dagblad i øjeblikket undersøger mulighederne. Og TV 2 og Nordjyske kunne også være bud på interesserede i Radio Møller.


ProSiebenSat.1 stillede økonomisk garanti

Når Berlingske har 60 pct. af aktierne i det nye selskab FM 6 A/S, der blev dannet én uge før ansøgningsfristens udløb, så skyldes det udelukkende én ting - iflg. Lasse Jensen. Nemlig - at hvis SBS selv havde aktiemajoriteten, så ville det være i modstrid med betingelserne, fordi SBS allerede driver radio på FM5-nettet - NOVAfm.

Det er (jo) SBS, der skal drive kanalen, konstaterer Lasse Jensen.

Og det er også takket være SBS' rige, tyske ejer - ProSiebenSat.1, at der er blevet stillet en garantierklæring, som vejer tungt. Når Radio- og tv-nævnet har givet sendetilladelsen til Berlingske/SBS, så er det ikke fordi nævnet tror, at Pop FM vil være bedre radio end Radio 100FM, men det har handlet om, hvem nævnet tror, vil kunne holde kanalen økonomisk i live i alle 8 år, som koncessionen varer.

Berlingskes gældsplagede ejer, Mecom, har ikke givet nogen økonomisk garanti; hæfter Lasse Jensen sig ved.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Vinter-Ol betyder flere seere til Kanal 5
  · Mere HD og mindre erotik hos Viasat
  · 'Kørelærerne' - ny serie på TV 2 Zulu
  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden  · -