Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR bestyrelsesformand om P3 og om DAB
Mandag 28. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen kom i P1-programmet DR Indefra i går søndag med flere markante udtalelser om dels P3 og kommerciel radio - og dels kom han med flere direkte usande påstande om DAB. Michael Christiansen sagde bl.a. at England og andre europæiske lande for længst har besluttet at lukke FM.

"P3 er ikke poppet og er ikke useriøs"

Michael Christiansen om P3: "P3 er ikke nogen kommerciel station, og den spiller slet ikke det kommercielle stof - fordi den er i langt, langt videre omfang et sted, hvor ny dansk musik udvikles, og hvor ny dansk satire udvikles, og hvor nyheder bliver bragt ud til den unge generation. Dét er der ingen kommercielle stationer i Danmark der gør, og heller ikke i noget andet europæisk land".


"Om 3-4 år vil vi være ovre på DAB

Michael Christiansen er en meget varm tilhænger af DAB. Han tror, at om 5 år, så vil hele denne diskussion omkring DAB og hvilke kanaler, der sender her, være glemt. Han vurderer, at "om 3-4 år så vil vi være ovre på DAB". Altså i 2013-2014.

Michael Christiansen sagde videre i DR Indefra: "Regeringen har jo for længst besluttet og Folketinget har for længst besluttet at al radio skal over på DAB." "Folketinget har besluttet - det kan vi ikke komme uden om, at radioen skal fjernes fra FM og lægges over på DAB. Det eneste der ikke er besluttet er tidspunktet, det skal ske på. I England er det 2016, og i andre europæiske lande er det også for længst besluttet. Dvs. man gør det samme som med tv. Man bliver digitale, og så får man langt flere radiokanaler."

Michael Christiansen ser overgangen fra analog radio til digital radio på samme måde som meget lig overgangen fra analog tv til digital tv.

"For et par år siden var der meget få danskere, der havde digitale tv-apparater. De skulle alle sammen ud at købe dem".

Forskellen er iflg. DRs bestyrelsesformand, at dette betød udgifter for mange tusinde kroner for danskerne, mens overgangen til digital radio kun koster nogle få hundrede kroner.

Michael Christiansen forholder sig ikke til, hvor mange radioer der findes i hver husstand, og forholder sig heller ikke til kvaliteten af DAB - og dermed klassisk musik - på en køkkenradio til "nogle få hundrede kroner".


Vi har en bilpark med DAB i 2015-2016

Og at der ikke er DAB i bilerne er tilsyneladende ikke noget problem. Michael Christiansen har selv installeret 'en dims' i sin egen bil. Det tog kun 8-9 minutter, og nu kan formanden så høre DAB-radio i sin bil.

"Fransk bilindustri har besluttet, at det er obligatorisk, at alle franske biler skal have DAB fra 2013, og englænderne træffer formentlig meget snart den samme beslutning - og så følger tyskerne nok også. Og så har vi en bilpark i 2015-2016 som har DAB," lød vurderingen fra Michael Christiansen i DR Indefra.Foto: DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen. (Fotograf: Lars Schmidt)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke  · -