Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Morgenandagt flyttes nok til P1 - politisk pres gør, at DR næppe tør andet
Onsdag 30. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det nye medieforlig betyder, at P2 skal nedlægges, og dermed genåbnes et gammelt slagsmål mellem DR på den ene side og domprovsten i Københavns Domkirke og andre kirkelige på den anden side. Det hele handler om på hvilken kanal den daglige morgengudstjeneste skal sendes. Tidligere redaktør i DR venter, at Morgenandagten flyttes til P1 midt i primetime. DR vil hellere undgå diskussionen og det politiske pres end lukke et program, der skræmmer lyttere væk, vurderer han.
"Det politiske pres kommer entydigt fra højre, og man ville i de borgerlige kredse se det som et opgør med kristendommen, hvis DR fjernede morgenandagten. Og det kan også åbne op for diskussionen om, hvorvidt kristendommen skal have særstatus - eller om man så også skulle til at sende fredagsbøn om fredagen. Ledelsen hos DR har simpelthen ikke pondus nok til at tage den diskussion nu," siger tidligere chef for P1, Peter Johannes Schjødt til dagbladet Information. Han er uddannet filosof og arbejder i dag som forfatter og foredragsholder

Lektor i religionshistorie ved Københavns Universitet, Mikael Rothstein mener, at der kan være to grunde til, at DR ikke tør afskaffe morgenandagten.

"DR er en del af staten, og ifølge Grundloven er staten forpligtet til at støtte statsreligionen. Derfor kan man godt hævde, at DR har en forpligtelse over for kristendommen," siger han til Information - og peger på, at det er oplagt, at DR er bange for Dansk Folkeparti.

"Den forpligtelse, der tales om hos DR, kan sagtens fortolkes i retning af, at det er en forpligtelse over for dem, der sidder på magten," konstaterer Mikael Rothstein.

DR har sendt morgenandagten fra Københavns Domkirke i 80 år, og mange redaktører og chefer - ikke mindst tidligere P1 redaktør Leif Lønsmann - har i årevis søgt at få fjernet den 20 minutter lange kirkelige 'showstopper' på P1. Først i 2001 lykkedes det at få flyttet morgenandagten over på P2. Men nu er der altså udsigt til at salmesang og bønner vender tilbage midt i P1s mest aflyttede program, P1 Morgen.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Vinter-Ol betyder flere seere til Kanal 5
  · Mere HD og mindre erotik hos Viasat
  · 'Kørelærerne' - ny serie på TV 2 Zulu
  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden  · -