Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Minister slår fast - FM lukkes ikke
Mandag 26. juli 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er en myte, at man i Storbritannien og Nordirland skulle have besluttet at skifte fra FM til DAB i 2015. Den britiske kulturminister slår i et interview med BBC fast, at hvis de fleste stadig lytter - til fx BBC - på FM i 2015, så vil FM fortsætte. Desuden ligger det fast, at lokal radio skal vedblive med at sende på FM.
Skiftet fra en Labour-regering til en ny konservativ regering i Storbritannien og Nordirland (UK) kommer ikke til at betyde større ændringer i forholdet til digital radio-strategien.

Den nye konservative kulturminister Ed Vaizey har for nyligt udtalt sig til både BBC Radio 4 og dagbladet The Guardian om spørgsmålet.

"Vi er committede til digital radio, men vi har ikke fastsat en dato. Hvis folk stadig lytter til - fx BBC - på FM i 2015, så vil det [FM. /red.] fortsætte," udtaler ministeren til BBC, og præciserer, at der altså ikke "tvinges" et skift fra FM til DAB igennem. Skiftet kommer først, når mindst 50 pct. af al radiolytning foregår på DAB.

Regeringen vil arbejde på at både lytterne, radiostationer og radiobranchen trækker på samme hammel i spørgsmålet om overgangen til DAB.

Som et særligt satsningsområde nævner ministeren bilindustrien. Regeringen vil satse på, at alle biler skal udstyres med DAB-radioer som standard fra 2013.

BBC skal fortsat spille en hovedrolle i udrulningen af DAB, fastslår Ed Vaizey. Tidligere på måneden har BBC meddelt, at man vil sætte 61 nye DAB-sendere op i UK, hvilket vil forøge dækningen fra 85 til 92 pct. af befolkningen.

Men der bliver ikke tale om en lukning af FM. Overfor The Guardian understreger den britiske kulturminister, at de fleste lokale radiostationer og nærradioer vil fortsætte på FM. Det eksisterende FM-bånd vil blive opretholdt til brug for radiofoni - først og fremmest for mindre radiostationer, der ikke har råd til eller som ikke ønsker at skifte til DAB.

"Vi vil ikke lukke FM. FM vil være tilgængelig for lokale lyttere, så længe det er nødvendigt," siger kulturministeren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Boxer opgraderer tre kanaler til HD - og sætter prisen lidt op
  · Ny dansk tegnefilmsserie på HBO Nordic
  · Ny dokumentarserie på Discovery om jagten på forsvundne narkomillioner
  · Ny DR K-serie om sorg
  · Danmark-Irland gav seerrekord for Kanal 5
  · 'Detektor' relanceres med to nye værter
  · Indblik i flygtninges ungdomsliv
  · Endnu en pris til 'Bitre druer'
  · Louise Wolff vender tilbage til DR
  · TV 2 taber EU-sag om statsstøtte  · -