Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs spareplan effektueret
Mandag 30. august 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har i dag mandag meddelt, at 104 stillinger nedlægges Det sker som en konsekvens af den politiske medieaftale for 2011-2014 mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, og de økonomiske besparelser, som DR i den forbindelse er blevet stillet overfor.
67 medarbejdere har fået besked om, at DR står over for at skulle afskedige dem. Endvidere har DR indgået fratrædelsesaftaler med yderligere 37 medarbejdere.

I forbindelse med spareplanen, har en række medarbejdere desuden fået tilbud om overflytning til andre stillinger og ud over dette, så har DR søgt at afbøde konsekvenserne af spareplan gennem såvel omplaceringer som nedlæggelse af ledige stillinger, som ikke bliver genbesat. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Stillingsnedlæggelserne i DRs organisation rammer bredt på tværs af afdelinger og direktørområder, og er et udtryk for en den udmøntning af medieaftalens konsekvenser, som man i DRs ledelse har arbejdet på siden medieaftalens indgåelse i maj måned.

”Det er en meget kedelig dag for DR, hvor vi må sige farvel til en lang række af vores dygtige medarbejdere. Men vi står i en situation, hvor vi bliver nødt til at forholde os til nye økonomiske rammer for de kommende fire år, og derfor er det desværre uundgåeligt,” siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer, der fortsætter:

”En dag som denne er aldrig rar. Der findes ikke nogen god måde at gøre det på. Men vi har gjort alt, hvad vi kan, for at forløbet for medarbejderne blev så ordentligt og værdigt som overhovedet muligt."

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen udtaler: ”Bestyrelsen har tidligere behandlet og godkendt den spareplan som nu udmøntes i DR, så jeg bakker naturligvis op om planen. Det er en kedelig situation for DR, men desværre er tilpasningerne af organisationen nødvendige, hvis vi fortsat skal have balance i økonomien.”

Kenneth Plummer supplerer: ”Vi har hele tiden bestræbt os på, at konsekvenserne for seere, lyttere og brugere bliver så små som overhovedet muligt. Det ændrer dog ikke på, at nogle programmer vil lukke, andre vil flytte sendetidspunkt eller kanal, mens endnu andre vil blive ændret i deres nuværende form."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -