Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tyskland: Måske DAB+ i alle nye radioer
Tirsdag 26. oktober 2010
Af Ulrik Brinck
 
Et nyt lovforslag skal sikre, at alle nye radiomodtagere, der sælges i Tyskland fra 2015, skal kunne modtage digital radio - antageligt i standarden DAB+. Bilradioer dog først fra 2016.
Med henblik på at få sat skub i digitaliseringen af radiomediet har den tyske minister for økonomi og teknologi Rainer Brüderle (FDP) fremsat et lovforslag om, at alle radiomodtagere, der sælges på det tyske marked fra 2015 skal kunne modtage digital radio. For bilradioer skal det dog først gælde fra 2016.

Ministeren begrunder forslaget med, at digitaliseringen af radio i Tyskland indtil nu er gået meget langsomt, og har været præget af en hønen-og-ægget-problematik: Radiostationerne investerer kun lidt i digital radio, fordi der kun er få billige modtagere på markedet, og radiofabrikanterne har ikke haft travlt med at komme ind på markedet for digitale radioer, fordi der ikke var ret mange attraktive, digitale radiostationer.

Lovforslaget nævner ikke en specifik standard for digital radio. Det hedder blot, at nye radioer skal kunne modtage en standard, som et anerkendt europæisk standardiseringsorgan har fastlagt. Men der er i forvejen planer om at udrulle DAB+ landsdækkende i Tyskland i 2011, og dermed er det sandsynligt, at det vil blive denne standard, som alle nye radioer kommer til at kunne modtage, hvis lovforslaget vedtages i den foreliggende form.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Ny sæson af 'DanskPop Talent' på dk4
  · DRs 'Ditte Louise' vandt pris i Norge
  · 'Søskendes hemmelige verden' på DR1
  · Ny Zulu-satire: 'Er vi der ikke snart'
  · Bamse går til filmen
  · Nu vender 'Historien om Danmark' tilbage
  · Ny vært på TV 2 News
  · TV 2-serie om alternativ behandling
  · DR markerer 500-året for reformationen
  · Ny DR2-serie: Bertelsen på Shikoku 88  · -