Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere ældre lytter til DR P5
Onsdag 24. november 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
”Hvor det sidste efterår var cirka hver tyvende danskere over 60 år, der lyttede til P5 hver uge, er det nu lige knap hver tiende. Lyttertallet er steget fra 122.000 om ugen i 3. kvartal 2009 til 172.000 i samme periode i år," siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.
Danskerne over 60 år lytter i stigende grad til DAB- og netkanalen P5, viser tal fra DR Medieforskning - baseret på tal fra Gallup.

Musikstilen på P5 er pop og rock’n’roll fra 1950’erne og frem, men der er også plads til country, operette, dansktop, sang med DR Pigekoret og slagere, og i løbet af dagen er der en lang række journalistiske programmer på kanalen.

DRs kanalchef for P2, P3, P4 og de digitale kanaler, Ole Mølgaard, glæder sig over, at kanalen er slået an.

"Der kommer stadig flere danskere over 60, og det er naturligt at DR udvikler sine tilbud til denne gruppe. P5 er skarpt skåret til de ældste af lytterne, og kanalen giver både mulighed for at fordybe sig i den gode historie og musikken fra nu og dengang. Kanalen er et godt eksempel på de muligheder som der er kommet med digital radio og som DR vil udnytte i de kommende år," siger Mølgaard iflg. en pressemeddelelse fra DR.

En lang række værter som Jørgen de Mylius, Hans Otto Bisgaard, Leif Wivelsted, Margaret Lindhardt, Hans Otto Bisgaard og Jesper Maigaard præsenterer programmerne på P5.


Jul på P5

P5 er også kanalen, der holder traditionerne i hævd. Derfor er julen en stor højtid på P5, og hele december bliver der masser af juleri på P5 og masser af julenostalgi.

Hver morgen mellem 7.00 og 8.00 fra den 1. december genudsender P5 de traditionsrige ’Morgennisserne’, der i cirka 30 år var fast morgenunderholdning i radioens P3 og på Danmarkskanalen. Her bliver mulighed for genhør med morgennisser som Gunnar Nu, Jørn Hjorting, Peer Møller, Peter Belli, Birthe Kjær, Karlo Staunskær og mange andre.

En række gamle juleudsendelser bliver også pudset af og genudsendt på P5 – såsom ’Decemberkomsammen’ fra 1990’erne, ’Jul i den Gamle Købmandsgård’, ’Nøddebo Præstegård’, og der vil være traditionsrige julekoncerter med Teddy Pedersens orkester.

De sidste tre aftener op under jul er der ’Knas og Quiz’ med Britt Berglund, Alex Nyborg Madsen og Peter Qvortrup Geisling, men forinden varmer P5 op med et genhør med de gamle julequizzer, hvor det var Jørn Hjorting, Ann Britt Mathisen og Hjalmar Havelund, der knasede og quizzede med lytterne og for eksempel igen og igen kom til at tale om ”klisterkager”.

Og så er der også julemusik på P5 i årets sidste måned. Programmer som for eksempel ’Country Christmas’, ’Jul i Graceland’, ’Big Band Jul med Glenn Miller’ og en julekoncert med de tre tenorer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke
  · Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
  · Alle kampe i VM i fodbold på TV 2 Play  · -