Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dansk radiojournalist anholdt i Marokko
Mandag 29. november 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Marokkanske myndigheder tilbageholdt i weekenden den danske journalist Mads Ellesøe. Det sker blot to dage efter P1 Dokumentars udsendelse om Marokkos besættelse af Vestsahara og den milliard kroner, som EU betaler det marokkanske regime for at fiske i det besatte Vestsahara farvand.
Vestsahara har en kyststrækning til Atlanterhavet på flere hundrede kilometer, og dette farvand er et af verdens rigeste på fisk. Retten til at fange disse fisk har EU købt af besættelsesmagten Marokko. Det er en aftale, som er i strid med international ret.

Der finder en massiv undertrykkelse af menneskerettighederne sted i det besatte Vestsahara. "Dele af landet er helt af kåret fra omverdenen. Udenlandske medier og organisaioner, ikke engang FN, får lov til at komme ind," siger redaktør af Amnesty Internationals danske medlemsblad, Ole Hoff-Lundog, til Journalisten.dk.

Anholdelsen af journalisten bag P1-dokumentaren skete natten til søndag, da civilklædte mænd vækkede Mads Ellesøe og hans kæreste på deres hotelværelse i Marakkech. Parret var ankommet til den marokkanske storby lørdag middag.

"Vi blev kaldt ind til afhøring og tvundet til at skrive under på, at vi var til fare for den offentlige orden. Mens vi blev afhørt, befandt vores computere sig i et andet rum. Uden at vi vidste det, åbnede de computerne, fjernede harddisken, samlede computerne igen og lagde dem tilbage i tasken uden harddisk. Det var først ude i lufthavnen, at vi opdagede, at harddiske var væk," siger Mads Ellesøe til Journalisten.dk

Han befinder sig nu i Paris med sin kæreste.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke
  · Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
  · Alle kampe i VM i fodbold på TV 2 Play  · -