Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Møller er et absurd projekt
Mandag 20. december 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Per Stig Møller (Kons.) er belæst, berejst og beregnende. Når det drejer sig om radio , er han en anelse bedaget. Direktør, journalist og radiovært Lasse Jensen skriver i dagbladet Information, at kulturministerens nye landsdækkende radiokanal på FM4, vil give "mennesker på samme alder og med samme kultursyn og kulturforbrug som ministeren endnu et tilbud blandt de mange, de allerede har" - og så mener han, at den nye radiokanal vil blive rodet.
Lasse Jensen skriver i en mediekommentar i Information, at Per Stig Møller er ved at bygge et monument over sig selv, og man med Radio Møller vil komme nærmere til Per Stig Møllers gamle drøm om at lade staten overtage nyhedsformidlingen i Danmark. Per Stig skrev i hvert fald i en kronik i Weekend Avisen - engang i 70'erne - at staten burde overtage al nyhedsformidling.

Den nye landsdækkende radiokanal på FM4 frekvenserne er allerede i pressen blevet døbt 'Radio Møller'. Lasse Jensen kalder det et absurd projekt, at "give mennesker på samme alder og med samme kultursyn og kulturforbrug som ministeren endnu et tilbud blandt de mange, de allerede har."

Den nye radiokanal vil altså kun henvende sig til et lille segment. "Og når man kigger på forslaget til udbudsbetingelser - med tilhørende detaljeret programplan - så støder man på det alvorligste segmentproblem," skriver Lasse Jensen, og forklarer: "Al moderne radioerfaring tilsiger, at man ikke kan tiltrække et bestemt segment til en kanal ved hjælp af enkeltudsendelser."

Og det er præcist det, der er udsigt til, at Radio Møller bliver: Et smalt og rodet omnibusmedie.

Samtidigt er der en sådan detaljeringsgrad i, hvad der skal sendes på den nye radiokanal, at den vil blive låst helt fast. "Radio Møller har fået håndjern på, mens f. eks. kanalens primære konkurrent, DR's P1, vil kunne ændre sine programplaner, hvis konkurrencen kræver det," skriver Lasse Jensen.

Og så er det det med pengene. "En bunke med 800 millioner kroner over otte år til en radiokanal, som ingen har ønsket, er en alt for stor fristelse. Også selv om de erklærede eller potentielle bydere i deres høringssvar i virkeligheden tager professionelt afstand til projektet - i hvert tilfælde til udbudsforslaget, så er penge jo penge, og de trængte mediehuse, som i forvejen nyder godt af 1,5 milliard statskroner i form af støtte og nulmoms, siger naturligvis ikke nej til lidt større likviditet og en radiokanal, hvis de kan få licenspenge til at bygge monumentet over Per Stig Møller," konstaterer Lasse Jensen.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -