Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kvinder hører mere radio hjemme
Onsdag 23. februar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Landets mænd hører meget mere radio uden for hjemmets fire vægge, end landets kvinder gør. Det viser en opgørelse fra DR Medieforskning.
Mens mænd nogenlunde fordeler lyttetiden ligeligt hjemme og ude (51 procent hjemme og 49 procent ude), så tilbringer landets kvinder næsten to tredjedele (63 procent) af deres lyttetid hjemme. Derimod spenderer kvinderne kun en tredjedel af deres samlede lyttetid uden for hjemmet - for eksempel når de er på arbejde, kører i bil, ligger på stranden, eller hvor man ellers hører radio.

Medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning tror, der er flere forklaringer på forskellen.

”Kvinder lever længere end mænd, og de ældre hører langt mere radio hjemme, end de gør ude. Men den vigtigste årsag til forskellene skal findes i mænd og kvinders forskellige job. På for eksempel håndværker-arbejdspladser bliver der hørt masser af radio, mens det straks er sværere inden for omsorg og sundhedsvæsenet, der traditionelt er kvindearbejdspladser,” siger han iflg. en pressemeddelelse fra DR.

De 20-39-årige er den eneste aldersgruppe, der hører mere radio ude end hjemme, viser opgørelsen, som også afslører, at jo længere videregående uddannelse, man har, jo mere radio hører man hjemme i forhold til uden for husets fire vægge. Pensionister og efterlønnere hører også trefjerdedele af al deres radio på hjemmefronten.

Det kan lade sig gøre at måle fordelingen mellem hjemme- og ude-lytning, fordi lytterne, der er med i Gallups opgørelser, har en chip på sig, som opfanger signaler fra radiostationerne, de hører. Den kan samtidig måle, hvorvidt de var hjemme på lyttetidspunktet.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Viaplay producerer sin første danske sportsdokumentar
  · Tre dramaserier på DR fra efteråret
  · TV 2 Zulu lancerer legat
  · Nye fodbolddokumentarer på History
  · Peter Møller kommer på udebane i Rusland
  · Ny historisk dramaserie på TV 2 Charlie
  · 'Sjakket' - kan gamle håndværkere sætte skub i modløse unge?
  · DR sætter fokus på angst
  · Mest sete ishockeykamp på dansk tv
  · Flere dokumentarer på DRTV  · -