Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 24syv er navnet på Berlingskes bud
Mandag 28. februar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Berlingske Media har - sammen med mindretalsaktionæren, reklameselskabet People Group - som de eneste afleveret en ansøgning om sendetilladelsen til FM4 - også kaldet 'Radio Møller'. Berlingske People, som selskabet bag ansøgningen hedder, vil lave en moderne, dynamisk og mangfoldig public service station, der redefinerer oplevelsen af taleradio. Radiokanalen, der skal hedde Radio 24syv, skal hverken være som P1 eller P4, men noget helt nyt - og så skal kanalen balancere mellem det brede og det dybe, det populære og det mere nicheprægede.
"Vores plan for den nye kanal lægger på den ene side op til en kanal, man aldrig har hørt før, og på den anden side en kanal, som mange danskere - når først, den er der - vil betragte som en uundværlig del af deres daglige medieforbrug," udtaler Lisbeth Knudsen, der er bestyrelsesformand for det nye radioselskab bag ansøgningen, Berlingske People.

Af den 280 sider lange ansøgning fremgår det også, at nyheder bliver livsnerven i Radio 24syv, men i kombination med en række programmer med aktualitetsstof, debat og kultur - båret af markante værter.

Den nye radiokanal, der måske bliver til virkelighed fra november 2011, får forskellige underleverandører rundt omkring i landet - bl.a. Syddanske Medier, Midtjyske Medier, Lolland-Falsters Folketidende og Experimentarium i København.

Involvering og engagement beskrives som Radio 24syvs kerneværdier. Og så skal radiokanalen være så fleksibelt formateret, at alle flader skal kunne ryddes og tænkes ind i et samlet nyhedsflow ved akut opståede lejligheder

Hvorvidt Berlingske People får sendetilladelsen til FM4-nettet, og dermed op mod 800 mio. kr. af licensmidlerne over de næste 8 år, ventes hurtigt afgjort af Radio- og tv-nævnet. I løbet af de næste 14 dage vil ansøgningen blive vurderet, og iflg. køreplanen vil det blive offentliggjort den 8. april, om Berlingske People får FM4. Men da der altså kun er én ansøger, kan det måske afgøres hurtigere.

Radio- og tv- nævnets opgave er formelt nu at tildele programtilladelsen "efter en skønhedskonkurrence med priselement".

Skønhedskriterierne for udbuddet er:
• kvaliteten og realiteten i ansøgers plan for driften
• størrelsen af det tilskud, ansøger tilbyder at kunne drive kanalen for, samt
• indholdet af de tilbudte programmer m.v.

De tre delkriterier vægter henholdsvis 35 pct., 25 pct. og 40 pct. ved Radio- og tv-nævnets bedømmelse af ansøgningen.

Selv om der kun er én ansøger, lægger det fast, at skønhedskonkurrencen kan gennemføres.

Radio- og tv-nævnet oplyser endvidere, at der er indledt en notifikationssag hos EU-kommissionen, og der kan derfor komme ændringer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Tre dramaserier på DR fra efteråret
  · TV 2 Zulu lancerer legat
  · Nye fodbolddokumentarer på History
  · Peter Møller kommer på udebane i Rusland
  · Ny historisk dramaserie på TV 2 Charlie
  · 'Sjakket' - kan gamle håndværkere sætte skub i modløse unge?
  · DR sætter fokus på angst
  · Mest sete ishockeykamp på dansk tv
  · Flere dokumentarer på DRTV
  · Ny TV 2 Fri-serie om luksushuse  · -