Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs og TV 2s regioner slås måske sammen
Tirsdag 26. april 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Et udvalg under Kulturministeriet arbejder netop nu med planer om en drastisk omlægning af det danske medielandskab. En omlægning der vil indebære en sammenlægning af DRs regionalradioer og de regionale TV 2-stationer. Samtidigt begynder et politisk flertal for dette at tegne sig.
Idéen om en sammenlægning af DRs og TV 2s regioner stammer fra Venstres mediepolitiske ordfører Ellen Trane Nørby. Hun siger til P1 Morgen tirsdag, at hun håber at en sådan sammenlægning vil kunne give en bedre regional dækning, og at DR og TV2 dermed i højere grad kommer til at afspejle hele Danmark. Det vil ske ved, at der skabes nye faglige fællesskaber i regionerne, der bedre vil kunne drage nytte af flermedialiteten. Det handler for Ellen Trane om, at bruge ressourcerne bedre.

Ikke alle fra den borgerlige side af Folketinget bakker op om forslaget, oplyser P1 Morgen videre. Men i det Radikale Venstre kan man godt se fordele ved forslaget.

Dét der kan være svært at opnå enighed om, hvis DRs og TV 2s regioner skulle slås sammen, kan være strukturen. Venstres Ellen Trane mener således, at de regionale radio-tv-stationer skal udgøre en 3. public service søjle - ved siden af dels DR og dels TV 2. Omvendt mener de radikale, at de nye fælles regionalstationer skal lægges ind under DR.

Professor Frands Mortensen siger til P1 Morgen, at hvis TV 2 bliver privatiseret, så er man nødt til at tage stilling til TV 2-regionernes fremtid. Han mener, at det vil være langt, langt at foretrække for lytterne og seerne, hvis de nye regioner lægges ind under DR. Men en sådan løsning er næppe spiselig for regeringspartierne.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen afviser forslaget om en samling af DRs og TV 2s regionale stationer med denne kommentar: "If it aint broke - why fix it".

En rapport fra udvalget, der arbejder med spørgsmålet, ventes klar i begyndelsen af maj måned.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Knap en ud af tre betaler for streaming
  · Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier til TV 2 News
  · MTG sikrer sig rettigheder til EM i Futsal
  · Sæson to af ny Zulu-ungdomsserie
  · TV 2 producerer EM-svømning til udlandet
  · Europe League fortsætter hos Discovery
  · Regeringen og DF vil fjerne licensen og gennemføre massiv nedskæring af DR
  · 'Broen' vender tilbage på DR1 med fjerde og sidste sæson
  · Dansk sport giver vækst på TV 2 Sport
  · 'Zulu Awards 2018' bliver til en festival  · -