Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Martin og Ketil går klassisk
Torsdag 30. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En ny programserie på P2 med Martin Keller og Ketil Teisen går fra fredag den 10. juni kl. 10 bag den klassiske musik og fortæller om de store følelser og historier, som musikken bringer med sig.
Det sker stadig ofte, at de bliver stoppet af hvinende teenagere, når de går på gaden. En hel generation kan huske dem fra børneprogrammerne 'Naturpatruljen' på DR1, og specielt 'Gæt en lort' og sangen 'Doktor Pjuskebusk... Martin og Ketil' vækker genklang hos mange. Siden da er det bl.a. blevet til børneprogrammer på TV 2, videnskabsteater for børn og børneudstilling på Planetarium om rumfart og universet. Omdrejningspunktet har altid været natur, musik og videnskab set med barneøjne.

Men længe har lysten til at formidle musik, filosofiske emner og videnskab for voksne trængt sig på. Derfor var Martin Keller og Ketil Teisen også henrykte, da DR takkede ja til musikserien 'Martin og Ketil går klassisk'.

Hele sommeren vil de to voksne legebørn slå sig ned på P2 og give de voksne lyttere en oplevelse med klassisk musik. Med Carl Nielsen, Bach og Puccini i ghettoblasteren og udrustet med guitar og jødeharpe, tager de to på opdagelse i den klassiske musikverden og besøger fem eksperter, der giver musikken et spark.

Både Martin og Ketil laver musik og elsker klassisk. Martin er til den ældre klassiske musik, mens Ketil lytter til den moderne klassiske musik. Sammen med gæsterne reflekterer de over de store følelser, som musikken vækker i mennesker - lige fra sorg til lykke over kvinder, magt og penge.

"Vi er ikke eksperter ud i den klassiske musik, men med vores naivitet, nysgerrighed og vores gæsters store viden er målet, at gøre den klassiske musik lettere tilgængelig for ikke-eksperter," siger Martin Keller og bliver suppleret af Ketil:

"Vi tør stille de dumme spørgsmål og ønsker samtidig at dissekere musikken. Med vores refleksioner og samtaler med programmets gæster vil vi sommeren igennem gå på opdagelse i og bag om den fantastisk spændende klassiske verden."


Foto: Hele sommeren vil de to voksne legebørn, Martin og Ketil, slå sig ned på P2 og give de voksne lyttere en helt ny oplevelse med klassisk musik. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Forsidefruer' vender tilbage
  · Kopi af DR-serie hitter i Sverige
  · Singler dater - i undertøj - på Zulu
  · Bedste sæsonstart for 'Badehotellet'
  · Danske tv-serier samler befolkningen - efterhånden også på TV 2
  · Er lykken flere kærester - spørger TV 2
  · Meyerheim træder ud i virkeligheden
  · DR vil udfordre børns stjernedrømme
  · 'Din geniale krop' på DR1
  · Magtesløs i systemet  · -