Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Prisvindende P1-program baseret på
gratis arbejdskraft

Torsdag 23. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs radioprogram 'Detektor', som tirsdag blev hædret med en bronzemedalje ved VM i Radio i New York, bliver produceret af en enkelt journalist og derudover en stribe ulønnede studiepraktikanter.
P1-programmet 'Detektor', der hver onsdag faktatjekker udsagn i den offentlige debat, bliver produceret af Thomas Buch-Andersen og tre ulønnede studiepraktikanter, skriver Journalisten.dk.

DR er tidligere blevet kritiseret for at bruge gratis arbejdskraft. Således skrev stud.scient.pol Anna Louise Højbjerg Henrichsen i Politiken søndag:

"(Det er) ganske enkelt moralsk forkasteligt ikke at give hårdtarbejdende og dygtige unge mennesker løn for det arbejde, de leverer. Problemet forværres yderligere i de tilfælde, hvor nyuddannede enten får ansættelser med løntilskud, som sjældent fører til en fast stilling hos den pågældende arbejdsgiver, eller simpelthen accepterer at arbejde gratis. Eller når næsten færdiguddannede vælger at udsætte færdiggørelsen af studierne til fordel for en ulønnet praktik hos for eksempel DR."

Judith Skriver, redaktionschef i DR Nyheder, forsvarer ordningen og understreger overfor Journalisten.dk, at man ikke anser studiepraktikanter som arbejdskraft, der kan erstatte hverken uddannede journalister eller egentlige journalistpraktikanter.

Hun mener at ordningen er god for både praktikanterne og for DR.

"Her er vi inde i den akademiske verdens traditioner, hvor de studerende kan vælge at snuse til fagområder, erhvervsliv, institutioner og lignende som led i deres studie og meritgivende. Ulønnet med SU i baglommen. Jeg er glad for at vi kan tilbyde sådan en mulighed for de studerende, som gerne vil snuse til noget af det DR laver og få både indsigt og praktisk erfaring med sig videre frem", lyder det fra Judith Skriver.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -