Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kjeld Tolstrup blev ’Årets Københavner’
Mandag 27. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den afdøde P3-vært og dj Kjeld Tolstrup nåede ikke selv at opleve, at han blev kåret til ’Årets Københavner’ og fik ’AOK-prisen’. Men han blev hyldet posthumt, da guiden AOK – Alt om København – fredag aften for 11. gang uddelte priser til ’Byens Bedste’ på forlystelsesstedet Bremen i København.
Prisen som 'Årets Københavner' blev givet til en person, der har markeret sig, engageret sig og optaget københavnerne i det seneste år, og Kjeld Tolstrup fik 46 procent af stemmerne – foran navne som Ståle Solbakken, Henrik Vibskov, Mads Nørgaard og Bjarke Ingels.

Kjeld Tolstrup døde i marts i år efter længere tids sygdom, kun 45 år gammel. Kjeld Tolstrup nåede lige nøjagtig at fejre sit 30 års jubilæum som dj, da det var tilbage i starten af 1980'erne, at han debuterede som discjockey, og de seneste år af sit liv blev han også kendt for sin medvirken hos ’De Sorte Spejdere’ på P3 og ikke mindst for at være vært på P3-programmet ’Unga Bunga’ fredag aften sammen med Le Gammeltoft.

Det var da også Le Gammeltoft, der modtog prisen posthumt ved uddelingen, hvor alt fra byens bedste festival til byens bedste takeaway og byens bedste børneoplevelse også blev kåret.

”Det er på måde lidt uvirkeligt. Men det er fantastisk, at Kjelds eftermæle er så varmt og positivt, at folk savner den enorme forskel, han gjorde for det københavnske kulturliv, og savner at han var så uselvisk og kærlig,” siger Le Gammeltoft til Berlingske i forbindelse med uddelingen.

Kjeld Tolstrup har modtaget priser, mens han levede. I 2002 fik han Kim Schumacher-prisen for sit arbejde, og ved Club Awards 2010 blev han sammen med medvært Le Gammeltoft hædret med ’Achievement Prisen’ for netop 'Unga Bunga' på P3.


Foto: Unga Bungas Le Gammeltoft modtog prisen på vegne af Kjeld Tolstrup, der døde i marts. (Fotograf: Jason Idris Alami)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn  · -