Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt hiphop-program på P6 Beat
Tirsdag 30. august 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nu får hiphoppen endnu mere plads på P6 Beat. Fra på torsdag den 1. september lancerer kanalen et nyt program med titlen 'BAS' torsdage kl. 20-22. Studievært bliver Pelle Peter Jensen.
De sidste tyve år har den urbane musik – med udspring i hiphopkulturen – vokset sig fra at være en nichegenre, til en af de mest dominerende tendenser i den globale populærmusik, skriver DR i en pressemeddelelse. Den ekstreme udbredelse og udvikling, som genren har gennemgået, gør dog at nutidig urban musik indeholder et meget interessant, fantasifuldt og varieret udbud af kunstnere, pladeselskaber og subgenrer.

Og det er den verden P6 Beats nyeste program vil fokusere på.

Genremæssigt drejer det sig om alt fra dancehall til hiphop, fra dubstep til RnB, fra grime til crunk, med både hjemlige og udenlandske kunstnere. En række genrer man med et forsimplet udtryk kan betegne som 'basmusik'. Og deraf navnet på programmet. En lyd - der ligesom musikken - er tung, beskidt og hårdtslående.

Til at guide lytterne igennem de to basfyldte timer, er Pelle Peter Jensen blevet tilknyttet P6 Beat som vært. Den 25-årige DJ har gennem det meste af sit liv båret kasketten omvendt, og har udover erfaring som pladevender, en fortid i musikbranchen. Han har arbejdet for pladeselskaberne Music For Dreams og Fake Diamond, og stået bag diverse fest- og koncertinitiativer. Han har skrevet freelance for Gaffa og Soundvenue, og læst Music Management på Rytmisk Musikkonservatorium.

Udover Pelle Peter Jensen, vil programmet også have P3-stemmen Nicholas Kawamura tilknyttet, og der vil løbende være besøg i studiet af aktuelle kunstnere.Foto: Pelle Peter Jensen er vært på 'BAS'. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen).
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Prix Europa-statuette til DRs 'Klassen'
  · Så er der igen Knæk Cancer-uge på TV 2
  · 'Norskov' er tilbage med sæson to
  · TV 2 køber serieklassiker, dokumentar og livsstils-tv i Cannes
  · Johnny Madsen får egen shampoo i ny tv-serie om Fanø
  · Discovery og Snapchat i nyt samarbejde
  · Ny serie om dating på TV 2 Zulu
  · Ny dansk dating-komedie på Viaplay
  · Hans Pilgaard tilbage på TV 2 Fri med nyt rejseprogram
  · Ny dramaserie på DR Ultra  · -