Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR relancerer jazz-kanal 12. september
Fredag 2. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har siden august 2002 sendt en digital radiokanal - udelukkende med jazz-musik nonstop. Fra den 12. september får kanalen nyt navn: 'P8 Jazz' og samtidigt får kanalen studieværter - bl.a. musikerne Chris Minh Doky og Kasper Tranberg. Langt det meste af sendefladen vil dog fortsat blot bestå af nonstop-musik.
Jazzen på P8 Jazz vil blive formidlet af en bred sammensætning af passionerede værter, som har det til fælles, at de ved en masse om jazz og brænder for at dele det med andre, oplyser DR.

Jazzmusikerne Chris Minh Doky og Kasper Tranberg får hvert sit program - nemlig programmerne 'Listen Up' og 'The Jazz Message'. Begge programmer bygges over musikalske temaer, og de to musikere vil blandt andet præsentere noget af den musik, som de støder på via deres mange internationale turneer.

Kasper Tranberg glæder sig til premieren på den nye kanal, der er helliget den genre som han og de øvrige værter, har så stor kærlighed til:

"Jeg er sikker på, at P8 Jazz hurtigt vil finde fodfæste i dansk kulturliv. Det er indenfor jazzen og den improviserede musik, at man finder de modige og de nysgerrige, som vil drive musikken fremad. Derfor er en såkaldt jazzkanal et must for ethvert civiliseret samfund," siger Kasper Tranberg.

To af de garvede kræfter er P2-værten Celine Haastrup og Niels Christian Cederberg. Mandag til torsdag eftermiddag vil de i deres program 'Jazzoom' blandt andet forsøge at inspirere og begejstre lytterne over den danske jazzscene, som er innovativ og spillevende – og nye jazzfans kan også være med.

Fredag eftermiddag er det den nye dreng i klassen, Mikkel Rønnov, der sender Jazzoom, og han beskriver sin udgave af programmet således:

"Det bliver et jazzprogram med fokus på den nyere og mere dansable jazz - et program, der er med til at sætte weekenden godt i gang. Jeg vil forsøge at gøre jazzen mere folkelig, og så vil jeg have et par gæster i studiet. Gæsterne har ikke nødvendigvis et specielt forhold til jazz - det vigtigste er, at programmet leverer en god stemning og giver folk lyst til at høre mere jazz."


Radioens grand old jazz man

Mange jazzfans kender Jens Jørn Gjedsted, som vært på P2. Siden 1967 har han beskæftiget sig med radio, og det vil komme lytterne til gode, når han søndag eftermiddag i programmet 'Gjedsteds Jazz Safari' tager lytterne med på en musikalsk opdagelsesrejse på kryds og tværs gennem jazzens historie - og ikke mindst jazzens mange forskellige stilarter og personligheder. Jens Jørns mission er at gøre rejsen spændende og interessant - også for lyttere, som ikke er hjemme i jazzens snart 100 år lange historie.

Jens Jørn Gjedsted er blandt andet kendt fra P2s ønskeprogram 'Stardust'. Det populære program flytter med Jens Jørn over på P8 Jazz.


Big Bandet får taletid

Fire musikere fra DR Big Bandet får en individuel stemme, når de søndag mellem 17.00 og 19.00 er DJs i programmet 'Musikernes Musik'. Her præsenterer de musik, som de har et personligt forhold til – enten fordi de selv spiller/har spillet nummeret live eller fordi de kender den pågældende komponist/musiker. Med denne insight kan 'Musikernes Musik' ikke undgå at blive et intenst og interessant program, lyder det fra DR.


Livemusik til aftenkaffen

På P8 Jazz kan man mange aftener høre koncerter fra førende scener i ind- og udland – bl.a. med DRs Big Band. Og så arbejdes der på at cleare, hvilke ældre koncertoptagelser DR endnu har ophavsrettigheder til. Dermed er der en mulighed for at lytterne kommer til at høre, eller genhøre, legendariske koncerter med nogle af jazzens største navne på P8 Jazz.
Foto: Jazzmusikerne Chris Minh Doky og Kasper Tranberg får hvert sit program - nemlig programmerne 'Listen Up' og 'The Jazz Message'. På billedet Chris Minh Doky. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke
  · Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
  · Alle kampe i VM i fodbold på TV 2 Play  · -