Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 24syv løfter lidt af sløret
Mandag 3. oktober 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er kun en måned til, at Radio 24syv går i luften. Og det er og bliver både rædselsfuldt og fantastisk, erklærede radiodirektør Jørgen Ramskov på Radiodays. Nærmest på samme måde, som da han var med til at starte DR2. Og så klynkede han ellers over, at 24syv 'kun' får 93 mio. kr. om året til den nye radiokanal.
På Radiodays i den forgangne weekend fortalte cheferne for Radio 24syv lidt nærmere om, hvad lytterne kan forvente sig af den nye landsdækkende radiokanal, der går i luften den 1. november kl. 00.05. Det handler først og fremmest om, at give lytterne en ny lytteroplevelse, sagde radiodirektør Jørgen Ramskov.

Men der er udfordringer for den nye radiokanal, for at det kan realiseres.

Genudsendelser må max. fylde 10 pct. af sendefladen, og det betyder, at der skal nyproduceres 22 timers radio i døgnet. "Noget af en mavepuster," iflg. Ramskov, når man 'kun' får 93.1 millioner kroner kørt ind på paller fra den danske stat hvert år. "Så det er ikke meget - udregnet pr. time. Det dobbelte beløb havde været bedre," mente Jørgen Ramskov.


Vil måles på fem punkter

Radio 24syv vil iflg. Jørgen Ramskov gerne måles på fem punkter:

1) Radioen skal været et alternativ til det etablerede taleradio i Danmark
2) Radioen skal også henvende sig til de yngre i +35 aldersgruppen, og ikke kun de gamle. (Til sammenligning er gennemsnitslyttere til P1 omkring 57 år)
3) Radioen skal være et hurtigt medie. Der skal være masser af debat, aktualitet og live-sending.
4) Radioen skal være en talentfabrik. Der skal eksperimenteres og tages nogle risici.
5) Radioen skal drives af et stort lytterengagement.

I modsætning til mange andre radiokanaler, vil Radio24syv ikke blive en 'segment-radio. Men det primære publikum for Radio 24syv vil være folk, der er interesserede i samfundet - altså de samfundsengagerede, de globalt orienterede, folk der har travlt, aktive kulturforbrugere og folk, der efterspørger klare og skarpe ting.


Vil kun producere 50 pct. af sendefladen selv

Radio 24syv er forpligtiget til at købe mindst 20 pct. af programmerne ude i byen, eller mere præcist: Mindst 20 pct. af programbudgettet skal lægges i enterprise og indkøb fra eksterne producenter. Men det har man valgt at gå langt over. Hele 50 pct. vil blive lagt ud - udenfor huset - og det er iflg. Jørgen Ramskov et helt bevidst valg. Det handler ganske enkelt om, at den nye radiokanal ikke vil drukne i drift.


Både det traditionelle, det skæve og det skarpe

Noget af sendefladen vil blive udfyldt med mere traditionel public service radio, men der vil i høj grad også blive plads til det eksperimenterende og som noget nyt i dansk public service radio, vil man på Radio 24syv kunne opleve værter med skarpe holdninger.

Programchef Mads Brügger uddybede: "Vi vil ikke fordele sol og vind lige, og værterne skal ikke være bange for at give personlige holdninger til kende" og "Vi er inspireret af talk radio i USA".

Brügger nævnte tre eksempler på programmer på Radio 24syv - men understregede, at man også har andre 'hyldevarer'. (Se nederst på denne side).


De bedst prioriterede nyheder

Ambitionen for Radio 24syvs nyhedsformidling bliver at levere 'de bedst prioriterede nyheder', sagde nyhedshcef Suzanne Moll, og forklarede, at der ikke vil blive tale om omnibus-nyheder. Man skal altså ikke forvente, at 24syv skal dække alt.

Hun afslørede videre, at Radio 24syv har lavet et aftale om samarbejde med jyske aviser om dækningen af Jylland og en aftale med Berlingske Tidendes udenrigskorrespondenter.

Nyhederne vil bl.a. kunne høres i tre store bånd: Et morgenbånd, et 'Globus'-bånd kl. 12-14 og et weekend-bånd.

Særligt 'Globus' med Louise Bokkenheuser (tidligere korrespondent for Los Angeles Times) som redaktør og Kristoffer Meinert (tidligere P3 Nyheder) som vært, betragter man som den helt store satsning. "Det er et program, der sætter fokus på Danmark i en global kontekst. Det har længe været en kæphest for mig at undgå en opdeling mellem ind- og udland i journalistikken, da så mange emner overlapper denne opdeling. Ved hjælp af specialister udefra gør vi emner som Afghanistan, whistleblowers og computermarkedet forståeligt for ikke-specialister," forklarede Suzanne Moll.Her er tre eksempler på programmer på den kommende Radio 24syv - som præsenteret på Radiodays.


'Mødregruppen'


Taleradio hverdage kl. 10-12 med særligt fokus på kvindernes stemmer, men hvor mændene heller ikke er dømt ude på forhånd. Det bliver dog sådan, at når der medvirker mænd i programmet - så skal de ha' deres mødre med. Vært bliver Iben Maria Zeuthen, bl.a. kendt fra P3-programmet 'Ibens Harem'. Blandt medlemmerne af mødregruppen bliver den tidligere Venstre-spindoktor Ditte Okman.


'Halløj i Betalingsringen'

Dagligt én-times satireprogram, hvor komikeren Simon Jul kører rundt i provinsen i en autocamper for at undersøge, hvad der er morsomt i nutiden. Han skal ud og finde "de andre"; han skal opbygge et netværk af personer, der leverer indslag til programmet.

Det er ikke sikkert, det bliver sjovt hele tiden. "Til tider kan det blive smertefuldt, sågar deprimerende," siger Mads Brügger, der betegner programmet som en radiofonisk roadmovie.


'Nattevagten'

Natradio hver nat fra klokken 24 til 02 - med mulighed for at forlænge til kl. 03. Værter bliver bl.a. kunstnerne Ulrik Crone, Anna Maria Helgadottir og Keith Lohse. Derudover fire andre. De vil skulle lave radio skiftevis én uge ad gangen.

Her er det meningen at prøve nye værter af, der ikke har radioerfaring. Og så vil der blive masser af rum til at eksperimentere.
Foto: Jørgen Ramskov fortæller om den nye Radio 24syv på Radiodays. (Fotograf: Adam Lehn).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -