Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


YouSee lukker for nabolandskanaler
Tirsdag 11. oktober 2011
Af Eric Larsen
 
Intet mindre end 8 af de 12 radiokanaler fra vores nabolande, som hidtil har været distribueret som kabelradio af YouSee, udgår når selskabet omlægger sine kanaler den 21. november. Det sker for at skaffe plads til alle DRs DAB-kanaler samt Pop FM, Radio 24syv og Radio Klassisk.
YouSee rydder kraftigt op i sit udbud af radiokanaler i kabelnettet for at skaffe plads til at distribuere alle DRs DAB-kanaler, som hidtil ikke har være en del af udbuddet. Det betyder, at alle DRs kanaler fremover distribueres, dvs. også P5, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz, DR Mama og DR Ramasjang Radio. Ligeledes bliver der også plads til 24-timers udgaverne af P1 og P2. Desuden kommer også Pop FM samt de nye stationer Radio 24syv og Radio Klassisk med i kabelnettet, sidstnævnte erstatter DR Klassisk når denne lukkes.

Men for at skaffe plads til alle de ovennævnte, må et tilsvarende antal udenlandske kanaler fra Sverige, Tyskland og Storbritannien udgå. YouSee har nemlig valgt at beholde det samme antal kanalpladser til lokale radiokanaler, selv om der efterhånden lokalt rundt omkring er en del dubletter af SBS-kanaler som The Voice og NOVAfm eller fusionerede jyske radionetværk på disse kanalpladser.

YouSee har valgt, at kun én svensk radiokanal – P2 Klassisk – og 3 tyske: NDR1, NDR Kultur og Radio Schleswig-Holstein, fremover vil være en del af udbuddet. Det betyder helt farvel til britisk radio, da både BBC Radio 1 og BBC World Service forsvinder. Svensk P1, P3 og P4 ryger samme vej; ligeledes er det farvel til de tyske NDR2, RTL Oldies, og Klassik Radio fra Hamburg.

YouSee, som tidligere hed TDC Kabel TV/OnCable, har dog ikke altid haft succes med at lukke ned for radiokanaler fra nabolandene.

Således fjernede man NDR2 fra kabelnettet i 2001, men efter mange protester fra især antenneforeninger i Syddanmark kom stationen tilbage i det landsdækkende udbud i 2005. Også BBC Radio 1 forsøgte man at fjerne fra kabelnettet i 2001, men også den måtte man tage tilbage efter et par år i kulden.

For 10 år siden blev det nuværende YouSee fanget i en hidsig kulturdebat, da man ændrede på radioudbuddet til fordel for mere klassisk musik og finkultur, og det risikerer man så nu at måtte igennem igen.

Man kan læse mere om situationen dengang i denne ældre artikel:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=2730Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke
  · Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
  · Alle kampe i VM i fodbold på TV 2 Play  · -