Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Så får dansk radio seriøs konkurrence
Tirsdag 11. oktober 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Musik på nettet er ikke nogen nyhed og er ikke den helt store trussel for radiostationerne. Men musiktjenesten Spotify i Danmark er en nyhed, og Spotify har klart taget markedsandele fra radio i fx Sverige og Norge - især blandt de unge, hvor Spotify er større end radio. Spotify i Danmark lanceres i morgen onsdag den 12. oktober.
Fremover vil de danske unge under 30 år lytte mindre og mindre radio - og i stedet bruge en masse af deres tid til at lytte musik fra Spotify. Det er i hvert fald, hvad der vil ske, hvis det går i Danmark som det indtil nu er gået i Sverige og Norge.

I Norge viste en undersøgelse for godt et år siden, at Spotify er større end al kommerciel radio i aldersgruppen 18-29 år, og iflg. en ligeledes godt et år gammel undersøgelse i Sverige er Spotify lige så populær som kommerciel radio blandt de 16-35 årige.

Spotify har været undervejs i Danmark i et stykke tid. I sommer lykkedes det efter lange forhandlinger af blive enige med KODA, og iflg. TV 2 lanceres Spotify i Danmark i morgen onsdag den 12. oktober.

Spotify stammer oprindeligt fra Sverige og er blevet en kæmpe succes. Musiktjenesten er - udover Sverige - nu udbredt til Norge, Finland, Nederlandene, Frankig, Spanien, Storbritannien og Nordirland, USA - og fra i morgen altså også Danmark.

Musikken er gratis via Spotify - hvis man acceptere at lytte til nogle reklamer. Vil man lytte uden reklamer, så bliver prisen formodentlig i nærheden af 100 kr. månedligt. Spotify har op mod 2 mio. betalende abonenter og over 10 mio. 'gratister'.
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke
  · Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
  · Alle kampe i VM i fodbold på TV 2 Play  · -