Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny serie på P1 om dansk terrorgruppe
Tirsdag 25. oktober 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs Radiodrama sender en ny historisk dramaserie på P1 i syv afsnit om den nazistiske terrororganisation Peter Gruppen, der under Anden Verdenskrig dræbte civile for at presse modstandsbevægelsen. Første afsnit onsdag den 2. november kl. 11.


Neel Rønholt (kendt fra blandt andet 'Råzone' og 'Kollegiet') spiller Anni, som vil hævne, at hendes bror er blevet myrdet. Hun infiltrerer Peter Gruppen, og Anni må leve et dobbeltliv, hvor hun både skal holde gode miner til slet spil blandt nazisterne og være ideologisk frihedskæmper hos modstandsbevægelsen. Men ideologier har det med at blive flossede i kanten, når krigen hvæsser kløerne, skriver DR i en pressemeddelelse.

Terror er ikke en moderne opfindelse. Så selvom handlingen foregår i 1944-45, er fænomenet terror som moderne krigsførelse så aktuelt som nogensinde. "Vi vil være til stede i nuet - dengang", lyder det fra DR.

Seriens hovedforfatter Tommy Bredsted (som tidligere blandt andet har skrevet Radiodrama-serien 'Udenfor Borgen') har valgt en kvindelig hovedperson. "Dels fordi det er mere interessant at følge en sympatisk karakter, der trinvis fristes af nazi-livet og bliver en del af det, end at følge en flok naziterrorister, som intet fortryder til sidst, og som vi fra starten ved vil blive henrettet."

Slutningen på DRs nye radiodramaserie åbner for spørgsmålet, om de rette blev straffet. Var hele retsopgøret en fejl, hvor beslutningstagere gik fri, og de der udførte ordrerne blev dømt for, at danskerne kunne stjæle selvfølelsen tilbage?

Figuren Anni er forfatternes opfindelse, men Peter Gruppen og dets virke er desværre ren fakta. De sidste to år af krigen blev der likvideret 178 danske civile, de såkaldte clearingdrab. Hver gang modstandsbevægelse dræbte én, tog Peter Gruppen til genmæle og dræbte fire.

Serien er instrueret af Tue Biering, som tidligere har instrueret radiodrama og på det seneste har gjort sig bemærket med teateropsætninger som 'Pretty Woman A/S' og 'Guldfeber'.

Blandt de medvirkende er skuespillerne Neel Rønholt, Adam Brix, Morten Christensen, Anders Juul og Henrik Birch.

Første afsnit bliver sendt onsdag den 2. november klokken 11.03 på P1 - og kan også hentes som podcast på dr.dk/radiodrama og på Itunes.Foto: Neel Reenholt, Morten Christensen, Adam Brix og Anders Juhl spiller hovedrollerne i den nye historiske radiodrama-serie 'Peter Gruppen', der har premiere onsdag den 2. november klokken 11.03 på P1. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf