Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Meget mindre klassisk musik på DR
fra 1. november

Tirsdag 25. oktober 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra den 1. november forsvinder den klassiske musik fra DRs radiotilbud på FM-båndet i dagtimerne mellem kl. 6 og 18. Samtidigt lukkes også DAB-kanalen 'DR Klassisk'. Til gengæld skifter 'P2' navn og bliver til 'P2 Klassisk' - men vil kun kunne høres digitalt i dagtimerne.


"P2 byder på endnu mere klassisk", fortæller DR i en pressemeddelelse. Hele 20 timers ekstra klassisk musik om ugen, bliver det til på P2 fra 1. november. DR glemmer dog så lige at fortælle, at man samtidigt fjerner 168 timers klassisk musik på den digitale radiokanal 'DR Klassisk'; denne kanal lukkes nemlig helt.

Der bliver med andre ord tale om, at DR fra og med 1. november sender 148 timers mindre klassisk musik ugentligt. Tilmed fjernes den klassisk musik fra FM-radioen i dagtimerne, hvor stort set al radiolytning finder sted.

Den klassiske musik henvises i stedet til DAB og nettet, men over 90 pct. af al radiolytning i Danmark finder sted på FM-båndet.

At sende klassisk musik på DAB kan forekomme uhensigtsmæssigt, al den stund at lydkvaliteten på DAB er dårligere end på FM. De høje toner og nuancerne i musikken forsvinder på DAB. Desuden er langt hovedparten af de solgte DAB-radioer i Danmark små prisbillige transistorradioer, der på ingen måde er velegnede til at gengive klassisk musik.

Lukningen af 'DR Klassisk' er en del af DRs nye radiostrategi, der går ud på at fjerne alle digitale musik-nonstop radiokanaler, som nu lettere nedladende betegnes som 'jukeboks-kanaler'. Disse kanaler erstattes så i stedet af nye musikkanaler, der er værtsbaserede nogle ganske få timer om dagen.

For den klassiske musik er ændringen ekstra markant, da DR fra 1. november altså kun tilbyder én radiokanal med klassisk musik ... på DAB i dagtimerne og FM i aften- og nattetimerne. Den rytmiske musik tilgodeses fortsat på to FM-kanaler og en stribe DAB-kanaler.


P2 Klassisk

Sendetiderne for P2 Klassisk på FM1 bliver - som tidligere meddelt - alle dage fra kl. 18 og natten igennem. På hverdage indtil kl. 6 om morgenen, lørdag morgen indtil kl. 08.00 og søndag morgen indtil kl. 09.54.

Indtil nu har P2 indeholdt andet end klassisk musik - bl.a. lidt jazz og nogle enkelte programmer med ny, alternativ rytmisk musik. Disse musikgenrer tilgodeses nu på P6 Beat og P8 Jazz.

Kulturprogrammerne forsvinder også fra P2.

De ekstra timer, der dermed frigøres, betyder, at DR på 'P2 Klassisk' fra 1. november introducerer nogle nye programmer.


Nye programmer på P2 Klassisk

Blandt de nye programmer er ’P2 Puls’, som lørdag formiddag vil formidle de vigtigste klassiske nyheder og live musik fra ugen, der gik og ser frem på ugen, der kommer.

Hverdagsaftener fra 18.10 til 19.20 vil Frank Jensen spiller klassisk i programmet 'Jensen og Musikken', og 'Natsværmeren' vil hver aften kl. 22-24 lukke dagen med et chill out musikprogram, der iflg. DR vil tage uventede afstikkere.

Programmet 'Mit Sted' får hver søndag besøg af en DR-musiker, der deler ud af sin musikpassion og spiller sine yndlings-cd'er. Og søndag aften vil man i programmet 'P2 Guldkoncerten' kunne høre eller genhøre legendariske koncerter.


P2 Klassisk vil være en åben radiostation

P2 Klassisk handler også om involvering – ikke blot i musik, men også i samfundet og lytternes hverdag, lyder det fra DR.

Derfor lancerer P2 Klassisk den 6. november arrangementet 'Smag På P2', hvor alle salene i Koncerthuset danner rammen om en klassisk sanseoplevelse – lige fra musik i et mørklagt rum præsenteret af DJ Katrine Ring, over Søs Egelund, der dirigerer DR UnderholdningsOrkestret, til livemusik med årets vinder af P2s kammermusikkonkurrence.

Arrangementet er gratis og åbent for alle.

P2 Klassisk viderefører også sin involvering i Kulturnatten, hvor man, igennem de sidste fem år, har inviteret nattens gæster ind til et kig og en snak om radio.


P2 Klubben

P2 lancerede i midten af september 'P2 Klubben', som tilbyder et fælles rum for klassisk musikinteresserede. Her opnår medlemmerne diverse fordele i form af 'meet´n greets' og forpremierer mm. P2 Klubben er etableret i samarbejde med musikbibliotekerne, og medlemskabet er gratis.

'P2 Prisen', som netop har uddelt fem priser samt anerkendelse til forskellige aktører indenfor den klassiske musik, vil også blive ført videre.Foto: Fra tirsdag den 1. november kommer P1 og P2 til at dele FM-kanalen FM1 som en konsekvens af, at DR har måttet afgive en FM-kanalen FM4, hvor P2 nu sender. P2 fortsætter dog på det digitale sendenet – og fra 1. november med 20 timers ekstra klassisk musik om ugen. Samtidig skifter kanalen navn til 'P2 Klassisk'. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf