Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 24syv er i luften
Tirsdag 1. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Præcis kl. 00.05 natten til i dag tirsdag den 1. november gik Danmarks nye taleradio - Radio 24syv - i luften. En lektror i journalistik mener, at Radio 24syv har fået en lovende start, og bliver en seriøs konkurrent til P1.Mens modtagelsen blandt lytterne til Radio 24syv på stationens Facebook-side og på nettet generelt er noget blandet, så mener lektor i journalistik på Danmarks Journalisthøjskole Kim Albæk, at det lover godt.

"Med alle de forbehold man kan have, når man ikke har hørt mere, så synes jeg ikke, det lyder så tosset. Der er mange gode takter i det, jeg har hørt," siger Kim Albæk til Berlingske, og fortsætter:

"Indholdsmæssigt lægger 24syv sig imellem nogle af de DR-programmer, vi kender. De er en konkurrent til P1, men de tager nogle elementer fra P4 og P3 med ind. De pjatter lidt mere i studiet, end man gør på P1."

Albæk peger bl.a. på et indslag om vandmasserne i Thailand, som han mener blev serveret som om der blev snakket i telefon med en bekendt fra Thailand.

Det er Berlingske, der sammen med People Group, står bag Radio 24syv, og Berlingske er da også oversvømmet med et utal af artikler om mediekoncernens egen radiokanal. Alle helt blottet for enhver kritisk tilgang.

På Radio 24syvs Facebook-side og på nettet lyder der derimod kritiske ryster.

Fx skriver Benny Løv Andersen: Taleradio! Gud fader i skuret. Ligegyldigt snik snak efter opskriften: så hører man lige mig! Lytterne skal ringe ind for at fortælle om de kan høre radioen. Jeg tænker: hvis de IKKE kunne høre den, hvordan fanden skulle de SÅ kunne vide at de skulle ringe ind??? Når der så kommer en lytter igennem og har fortalt hvor han bor, så er spørgsmålene fra studieværterne f.eks.: "Nå æhhhh så øhhhhh æhhhh er du måske længe oppe?" - "Æhhhh har du tøj på?" - "Har du kondom på?" Trøsten er at det kun kan blive bedre - ikke ringere!

Frans Josef Meyer skriver: "Jeg er overrasket over den lave lydkvalitet. Flere andre kritiserer også den meget dårlige lyd, der sammenlignes med lokalradioer i 1980'erne.

Christian Kjeldsen skriver: "... tjah og noget, der lyder som Radio Aalborg for 20 år siden... men lad dem nu komme igang :-)"

Men den nye radiostation får også positive kommentarer med på vejen på radioens Facebook-side:

Fx skriver Morten Aggerholm: "Nærværede radio er vejen frem, det er det ungdommen her i landet savner - tror jeg ihvertfald. I nat kan man mærke noget af den nærvær, og det håber jeg i holder fast i, de ældre sure mennesker der ringer ind er jo vant til noget helt andet, de kommer nok aldrig med på den vogn :D"

Og Adam Bindslev, der skriver: "Har brugt en del af natten på at høre Radio24syv ... og det var en overvejende positiv oplevelse. Lidt rodet, lidt kaotisk, lidt selvsmagende - men lavet med en begejstring for radiomediet som jeg ikke har hørt i mange år. Håber de kan holde den tone og blive ved med at lyde som om de elsker deres arbejde"


Man kan læse mere her:
http://www.facebook.com/Radio24syv

Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · USA: 'Homeland' slutter efter sæson otte
  · Nordisk tv-dramasamarbejde giver seerne adgang til nye dramaserier
  · Kan kendte mennesker have dårlige dage?
  · Ny TV 2 Zulu-serie solgt til udlandet
  · TV 2 klar med ny, stor e-sport-rettighed
  · Så er der igen bingo på TV 2
  · Børn ser mere DR end for 10 år siden
  · Ny sæson af 'Perfekte Steder'
  · Blachman på skemaet
  · Ny komedieserie på DR Ultra: 'Danmarks Største Youtuber'  · -