Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 24syv - ny public service radio
Tirsdag 1. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danmarks nye public service radio er i luften. Kl. 00.05 natten til i dag kunne lyttere i hele Danmark høre mediehistorie direkte i deres radio, da Radio24syv overtog den plads på FM-båndet, hvor man hidtil har kunnet høre P2.
Radio 24syv skriver i en pressemeddelelse:

"Mange måneders forberedelse og spændt forventning blev udløst, da Kulturminister Uffe Elbæk i nat kl. 00.05 åbnede for sendesignalet for Radio24syv. I studiet stod kanalchefer Mikael Brügger og Mads Bertelsen klar som værter på radioens første udsendelse – et 4 timer langt natteshow der blev skabt i samarbejde med de seks nattevagter, der skal bestyre natfladen på frekvensen.

Så var der radio. Et veloplagt værtshold styrede Radio24syv sikkert gennem de første timer i æteren, for modvilligt – men nok trætte – at give stafetten videre til programmet 'Natpodden' 4 timer senere.

Kl. 6 tirsdag morgen overtog 24syv Morgen ved Claus Cancel og Sally Hamilton studiet og indledte den første morgen på Danmarks nye Public Service-kanal; en morgen som blandt andet bød på morgenvækning af Per Stig Møller og et besøg af Statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Chefredaktør Suzanne Moll er meget tilfreds med premieredagen: ”Det har været en meget hektisk måned. Størsteparten af nyhedsfolkene startede den 3. oktober, og har på rekordtid fået redaktionen, nyheder og aktualitetsfladerne op i et meget højt gear. Vi have to store historier der brød lige efter kl. 8 (det fejlslagne ISS-salg og masseafskedigelser i Danske Bank). Reporterne gik straks i gang med en at udvikle på historierne, som vi har planlagt. Jeg er meget stolt på holdets vegne,” siger Suzanne Moll.

Jørgen Ramskov har også allerede hørt meget god radio: ”Vi har kun sendt i ganske få timer og er kommet flot fra start. Vi er så spændte på, hvordan lytterne modtager programmet Millionærklubben og med morgenens historier om den fejlslagne fusion mellem G4S og ISS samt Den Danske Bank viste det program præcis sin berettigelse. Og vi kan se på Facebook, at rigtig mange lytter har taget positiv imod os.”"
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Ny 'Viaplay Original' med Thomas Bo Larsen - premiere på TV3 og Viaplay til foråret
  · Josefine Høgh bliver ny vært på DR Sporten
  · Fem unge flytter sammen i 'Roomies'
  · Ny sæson af serie om elitesoldater
  · Dokumentar: En gave fra himlen - eller for godt til at være sandt?
  · Ny DR2-serie: Ranes Museum
  · TV 2 Zulu har skiftet brand
  · Bellaiche forlader 'Go'aften Dammark'
  · DR kan vise kvindefodbold frem til 2023
  · Christian Rank bliver ny dramachef i DR  · -