Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Singapore: Stopper med DAB
Onsdag 2. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Singapore har siden 1999 været et af pionerlandene i udbredelsen af DAB, og landet var det første i verden der opnåede en 100 pct. dækning. Men nu er det slut. Landets nationale public service station, MediaCorp, lukker alle DAB-kanaler pr. 1. december.
MediaCorp har sendt DAB siden november 1999 og var det første radioselskab i Sydøstasien, der sendte digital radio. Dengang troede mange, at DAB ville erstatte FM, skriver MediaCorp i en pressemeddelese. Men det tror MediaCorp ikke mere på. Effektiviteten og udbredelsen af DAB har mistet betydning igennem årene - efterhånden som andre teknologier er vokset frem og har udvidet radiomediets udbredelse, herunder især online streaming og apps til mobiltelefoner. MediaCorp anser streaming og apps som supplementer til FM, og konstaterer at FM fortsat giver fremragende dækning og stadig giver høje lyttertal.

Siden lanceringen af DAB for nu over 12 år siden, har lytterfremgangen til MediaCorps DAB-kanaler været stagnerende. Samtidig er der sket en hurtig væst i antallet af lyttere via streaming på nettet og MeRadio app, og MediaCorp anser at netstreaming og apps betjener lytterne mere effektvit end DAB-platformen.

Som et kommercielt selskab må MediaCorp prioritere sine resourcer på de områder, hvor der er vækst, og på den baggrund har man efter nøje overvejelse besluttet at nedlægge alle DAB-sendere.

Tidligere har lande som Portugal, Canada og Finland også helt droppet DAB.
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Så begynder ny Formel 1-sæson
  · TV 2 tilbyder VM-fodbold i Ultra HD og HDR
  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død  · -