Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


På radio-roadmovie gennem Italien
Fredag 4. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Jón Kaldan, der til daglig er vært og redaktionssekretær på 'Orientering' på P1, cruisede i september gennem Italien for at lave radio om det italienske folk. Det er blevet til programserien 'Italia terra est', der bliver sendt hver mandag i november klokken 13.00 på P1.
Jón Kaldan fik idéen til programserien sammen med Morten Beiter, der har været korrespondent for Berlingske Tidende i Italien. Breiter blev tilknyttet 'Orientering' på P1, og Kaldan og Beiter svingede så godt, at de blev enige om at lave noget radio sammen. Så fandt de ud af, at det i år er 150 år siden, Italien blev samlet som nation, og det førte dem på en 7000 kilometer lang køretur fra Alperne i nord til Sicilien i syd.

"Vi kunne sagtens lave en masse om økonomi og politik, men vi ville hellere forsøge at give et billede af, at Italien er så meget andet, end det vi plejer at høre. Når vi kun hører historier om Berlusconi, statsgæld og korruption, så får vi let et indtryk af, at italienerne må leve et rædselsfuldt liv. Men egentlig kender vi ikke vores europæiske naboer særligt godt, andet end som turister og politiske objekter, men hvad de i virkeligheden er for nogle mennesker, synes jeg faktisk ikke, jeg ved særlig meget om," forklarer Jón Kaldan og fortsætter:

"Overordnet vil vi gerne fortælle historien om, at selv om Italien blev en samlet nationalstat for 150 år siden, så er det stadigvæk ikke et samlet folk. Vi når rundt til 10 forskellige steder spredt over hele Italien, og de mennesker, vi møder, er meget forskellige."

Jón Kaldan har - udover 'Orientering' - bl.a. journalistisk erfaring fra Radio- og TV Avisen som udlandsreporter samt udenrigskorrespondent i Moskva og Washington. Han blev tildelt Krygerprisen i 2000, DRs sprogpris i 2007, og senest modtog Jón Kaldan årets Prix Radio for 'Orientering Weekend' som bedste danske aktualitets- og nyhedsprogram.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Viaplay producerer sin første danske sportsdokumentar
  · Tre dramaserier på DR fra efteråret
  · TV 2 Zulu lancerer legat
  · Nye fodbolddokumentarer på History
  · Peter Møller kommer på udebane i Rusland
  · Ny historisk dramaserie på TV 2 Charlie
  · 'Sjakket' - kan gamle håndværkere sætte skub i modløse unge?
  · DR sætter fokus på angst
  · Mest sete ishockeykamp på dansk tv
  · Flere dokumentarer på DRTV  · -