Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt kulturprogram søndag morgen på P1
Fredag 4. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
P1 introducerer nu et nyt kulturprogram med titlen ’Kultursøndag’, der hver søndag fra kl. 08.30 byder lytterne på aktuel og levende kulturradio. Søndag morgen sender P1 kun på DAB og nettet.
På søndag den 6. november klokken 08.30 præsenterer P1 et helt nyt kulturprogram, der kun kan høres digitalt.

’Kultursøndag’ er halvanden times levende radio, der hver søndag morgen sætter kulturen i perspektiv, fortæller DR i en pressemeddelelse.

Det bliver Irene Manteufel, der som vært for ’Kultursøndag’, skal guide lytterne igennem ugens og dagens vigtigste historier.

Efter at P1-lytterne har taget godt imod P1 Morgens lørdagsudgave, har kanalchef Anders Kinch-Jensen også længe haft et ønske om at få en aktuel og levende morgenavis på P1 om søndagen. Med ’Kultursøndag’ er det ønske nu blevet opfyldt:

"Vi har også ønsket at udvikle vores aktuelle kulturjournalistik, så derfor er det nærliggende - netop om søndagen - at lave en morgenavis med et bredt kulturindhold. Kultursøndag kan kun høres digitalt og vi tror på at dette tilbud kan medvirke til at få endnu flere kulturinteresserede til at lytte digitalt," fortæller P1s kanalchef Anders Kinch-Jensen.

Hver søndag har Irene Manteufel en aktuel gæst i studiet, der er kendt fra kulturens verden. Det kan være med en bog, en film, et teaterstykke, en plade, design, mode eller med et vindende arkitekturprojekt. Vigtigst er det, at ugens gæst har markeret sig i kulturens verden og gjort sig bemærket i ugen, der er gået.

Den første gæst, der besøger ’Kultursøndag’ er Johan Olsen fra Magtens Korridorer, som i den forgangne uge netop har udgivet deres femte album - ’Imperiet falder’.

Kultursøndag sætter også hver søndag fokus på ugens kulturelle højdepunkter. Tirsdag fik danskerne en ny landsdækkende radiokanal – 24syv – der med licensmidler i ryggen har til formål at levere public service taleradio. I Kultursøndag kan man høre, hvordan radiokanalen er kommet fra start, og hvordan den har påvirket anmeldernes humør.


Foto: Irene Manteufel er vært på ’Kultursøndag’. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Viaplay producerer sin første danske sportsdokumentar
  · Tre dramaserier på DR fra efteråret
  · TV 2 Zulu lancerer legat
  · Nye fodbolddokumentarer på History
  · Peter Møller kommer på udebane i Rusland
  · Ny historisk dramaserie på TV 2 Charlie
  · 'Sjakket' - kan gamle håndværkere sætte skub i modløse unge?
  · DR sætter fokus på angst
  · Mest sete ishockeykamp på dansk tv
  · Flere dokumentarer på DRTV  · -