Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR udgiver tre-dobbelt cd med Hjorting
Tirsdag 8. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra 1968 til 1996 var Jørn Hjorting vært for ’De ringer, vi spiller’ på P3, hvor han hver onsdag formiddag tog en statusopdatering med lytterne, længe før Facebook var opfundet. Nu får nutiden også mulighed for at høre, hvordan programmet lød, og hvilken musik der blev spillet gennem fire årtier i det populære radioprogram. På mandag den 14. november udgiver DR Multimedie og Sony Music nemlig i fællesskab den tre-dobbelte cd ’Det bedste fra ’De ringer-vi spiller’ – udvalgt af Jørn Hjorting’.
Den nye Hjorting-cd er skruet sammen, som et over tre timers ’De ringer-vi spiller’-program ville have lydt. Det vil sige, at der både er gamle samtaler, svære og ikke svære spørgsmål, 'Lykkehjulet' der roterer og pladeønsker. Musikken på cd’en står for eksempel Poul Bundgaard, Simon & Garfunkel, TV-2, Arne Lamberth, Lasse & Mathilde, Elvis, Alberte, Anne Linnet, DR Pigekoret, Bob Dylan og Trine Dyrholm for. Og naturligvis er den klassiske signaturmelodi fra programmet også med. Den hedder ’Whistle While You Work’ og er med Camarata & His Symphony Orchestra.

“Da vi lavede en lignende cd med Giro 413-melodier sidste år, kunne vi mærke, at der var en stor nostalgisk interesse, og samtidig vil vi også godt give nye generationer mulighed for at høre, hvordan programmet lød. Målgruppen er nu nok især dem, der er glade for genhøret,” siger projektleder Mette Birch Tallamy fra DR Multimedie i en pressemeddelelse fra DR.

Hjorting har selv været med i arbejdet med at udvælge samtalerne til cd’en, og han har bestræbt sig på at få lyttere fra hele landet med.

”De, der ringede ind, blev af og til kaldt 'Det tavse flertal', men som man kan høre på cd’en var de ikke så tavse endda... Det er jo ikke dybsindige samtaler, for jeg har aldrig haft som mål at redde verden. Det lod jeg andre om. Men samtalerne beskriver meget godt, hvad der rørte sig i hverdagen hos lytterne. Og på den måde er de også en slags historie om fire årtier. For eksempel kan man høre, hvordan hverdagslivet har udspillet sig i Danmark, og hvordan der er blevet sagt hr., fru, De og du til lytterne gennem årene,” siger Jørn Hjorting.

Han indrømmer, at det kom som noget af en overraskelse, da DR henvendte sig og ville udgive en ’De ringer-vi spiller’-cd med gamle samtaler.

”Det havde jeg ikke lige regnet med, men jeg er ret smigret over det. Og jeg ser det som et hyggeligt indslag,” siger Jørn Hjorting.

Desværre har DR ikke gemt alle samtaler fra ’De ringer-vi spiller’. For en overgang var holdningen i DR, at bånd var dyre, og at de sagtens kunne overspilles igen.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, og derfor rummer cd’en heller ikke én af de snakke, jeg husker aller bedst. Det var da Susanne fra Odense midt under udsendelsen pludselig udbrød ”Nu går vandet!”. Jeg udbrød straks: ”Skal vi så ikke skynde os at få Frøken Klokken på”? og det nåede vi så. Siden har jeg fulgt Karina, som barnet hed nøje, og det var mig, der fik æren af at give hende studenterhuen på for nogle år siden,” beretter Jørn Hjorting.

Han rejser stadig rundt i landet og holder foredrag, quizzer og af og til sker det med musikledsagelse. Nogle gange op til fire-fem gange om måneden.


Er tilbage på P5

Efter at ’De ringer-vi spiller’ var nedlagt i fem år fra 2006-2011, vendte programmet tilbage – sågar på Jørn Hjortings 80 års dag den 12. januar i år. Programmet bliver nu sendt på den digitale kanal P5 hver onsdag formiddag fra klokken 11.03-12.00 med Peter Sten som vært.

Og udsendelsen har stadig sine tilhængere, viser lyttertal fra DR Medieforskning. Siden starten i januar har 139.000 lyttere været forbi programmet.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke
  · Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
  · Alle kampe i VM i fodbold på TV 2 Play  · -