Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 24syv lyder som en lokalradio
Tirsdag 8. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Politikens tv-redaktør Henrik Palle skriver i Politiken i dag, at Radio 24syv er en lokalradio. Og at den lyder som en lokalradio for en helt bestemt del af det københavnske kultur-kleresi - "dem der var alternative, unge og smarte i forrige årtusinds sidste årtier". Henrik Palle mener, at det er meget indforstået og af og til nærmest pinligt. Men - selv om der sludres og pludres meget på 24syv, er Henrik Palle dog positiv over for de journalistisk formidlede programmer på den nye kanal.
"Radio24syv har rigtig mange fine elementer, men desværre også lige så mange dårlige. Et par stykker er nærmest pinlige. Og så er det meget indforstået, hvad der foregår", skriver Henrik Palle i dag i en anmeldelse af Danmarks nye taleradiokanal, Radio 24syv, i dagbladet Politiken.


De fine elementer

Morgenfladen med Claus Cancel og Sally Hamilton og det journalistiske eftermiddagsprogram med Esbjen Kjær og Maria Dohn får rosende kommentarer af Henrik Palle.

"Morgenfladen "fungerer aldeles glimrende" og er "flowradio af den driftsikre slags" - omend det er "sovs og kartofler-journalistik efter de forhåndenværende søms princip. Anslaget er lidt á lá P3 i 1990'erne", skriver Palle.

Eftermiddagsprogrammet '24syv eftermiddag' beskrives som "ganske sympatisk", mens kulturprogrammet kl. 18-20 'AK24Syv' betegnes som "ganske forfriskende, men også lidt anstrengende."

Mest positiv er Henrik Palle over for 'Experimentarium', der får hæftet ordene "engagement og formidlingsiver" på sig, over for et dokumentarprogram om husvilde og desuden over for 'Romerriget', der beskrives som "vedkommende taleradio".


De dårlige elementer - og de pinlige

Henrik Palle skriver videre i Politiken om de programmer, der ikke imponerer, og nævner først formiddagens ’Iben og mødregruppen’, hvor Iben Maria Zeuthen og veninder "sludrer om lykke og lagkage, urtete og utroskab, romantik og rabarber samt andet i den størrelsesorden."

"Det er fuldstændig ligegyldigt og kan kun have interesse for de medvirkendes nærmeste omgangskreds og familie," skriver Henrik Palle og konkluderer: "Godt nok er der et overordnet emne, men det journalistiske fokus er af samme bonitet som en pose flæskesvær: en del luft, ikke så lidt flomme samt knas og massevis af helt tomme kalorier. Personligt ville jeg hellere have haft en kop kold te og en småforkølelse at hygge mig med."

Michael Jeppesens fredagsprogram beskrives som en "tyndbenet omgang"

Et generelt problem for Radio 24syvs programmer, er at de er "lette at fare vild i". Værterne er nemlig generelt ikke synderligt flinke til at hjælpe nye lyttere med ind i universet.

Og Michael Jeppesen "krukkede ligefrem med det og sagde med mellemrum, at nu var det tid til en kanalidentifikation, som om det var et aldeles perverst krav, at lytterne fra tid til anden skal have at vide, hvad der foregår."


Hele Henrik Palles anmeldelse kan læses her:
http://politiken.dk/kultur/tvogradio/ECE1444343/henrik-palle-radio24syv-giver-lytterne-solid-flowradio-og-indforstaaet-sniksnak/Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke
  · Tre nye fiktionsserier på TV 2 til efteråret
  · Alle kampe i VM i fodbold på TV 2 Play  · -