Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P1 stiller skarpt på Vietnam
Onsdag 30. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I anledning af 40 års jubilæet for Danmark og Vietnams diplomatiske forbindelser er P1 taget til Vietnam for at kigge erhvervslivet efter i sømmene. Det sker i en programserie, der bl.a. kigger på, om den danske udviklingshjælp er 'Fattigdomshjælp eller direktørbonus' - første gang i morgen torsdag kl. 11.30.
P1-serien 'Fattigdomshjælp eller direktørbonus?' undersøger, om den danske Business-to-business-støtte er, hvad den lover: Reel udviklingshjælp, eller om den i bund og grund er camoufleret erhvervsstøtte?

P1 følger i fem programmer i sporet på de danske bistands-millioner og besøger tre virksomheder, der modtager Business-to-business-støtten. En af dem er it-firmaet Esoftflow fra Fyn. Med en udviklingsstøtte på fem millioner kroner fra den danske stat har virksomheden skabt en erhvervssucces med millionomsætning og 150 ansatte i Hanoi.

En anden virksomhed, der har fået tæt på de fem millioner kroner i udviklingsstøtte via Business-to-business-programmet, er keramikeren Anne Black. Hun kunne ikke leve af at designe porcelæn i Danmark, men har nu skabt en virksomhed med 70 ansatte i samarbejde med en gammel keramikfabrik i det nordlige Vietnam.

Men er millionerne i Business-to-business-støtten fra Danmark vejen ud af fattigdom for vietnameserne - eller er det skjult erhvervsstøtte, hvor den eneste der med sikkerhed bliver rigere, er direktøren for det hele?

Programmerne ’Fattigdomshjælp eller direktørbonus?’ er de første i en serie på fem programmer, der omhandler Vietnam. De sidste to stiller skarpt på klimaproblematikken. Mens toplederne mødes på COP17 i Sydafrika, besøger P1 Mekong-deltaet, der er hårdt belastet af klimaforandringerne. Befolkningen oplever større og flere oversvømmelser med alvorlige konsekvenser for landets risproduktion.

Første program i P1-serien ’Fattigdomshjælp eller direktørbonus?’ sendes i morgen torsdag den 1. december kl. 11.30. Serien er tilrettelagt af Eva Marie Møller og Gitte Hansen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf