Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Klassisk med værter fra 2. januar
Torsdag 15. december 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Klassisk, der lige nu kun sender klassisk musik non-stop, vil fra den 2. januar blive lanceret med studieværter. Og så planlægger stationen, der lige nu kun kan høres i Østjylland og Hovedstadsområdet, at blive landsdækkende fra oktober 2012.

Radio Klassisk går den 2. januar i luften i et nært samarabejde med de fem landsdelssymfoniorkestre med en række programmer, der har en ambition om at formidle klassisk musik ud til en bred målgruppe, skriver Jyllands-Posten i dag.

Radio Klassisk har netop fået bevilget tre mio. kroner fra Public Service Puljen. Herom siger områdedirektør for Produktion & Udvikling på Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard: "Vi vil gerne servicere de FM-lyttere, som mistede klassisk musik, da P2 blev nedlagt. Vi støtter et fast morgenprogram, et eftermiddagsprogram og et eventprogram"

Ole Mølgaard, der er arbejdende bestyrelsesformand for Radio 100, forklarer: "Der var et behov og en mulighed for at skabe en ny type af kommerciel radio, selvom der i forvejen findes P2. Vores publikum skal ikke nødvendigvis have et stort kendskab til klassisk musik, men blot holde af lyden eller være drevet af nysgerrighed og lyst til at lytte."

Værterne på Radio Klassisk vil bl. a. være Uffe Savery (musikchef for Sjællands Symfoniorkester), Kasper Holten (operachef på Royal Opera House i London) og tidligere operasanger Morten Ernst Lassen, der også vil være redaktør.

Morten Ernst Lassen skal selv sende hver dag kl. 15-18, og han vil spille musik, som han ellers selv ville lytte til i bilen eller i toget. "Det skal være et roligt åndehul, hvor man kan få nogle små relevante informationer og anekdoter," fortæller Morten Ernst Lassen til Jyllands-Posten.

Efter planen vil Radio 24syv kunne høres i hele landet fra oktober 2012.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf