Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny aftale med KODA trækker ud
L�rdag 28. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Problemer med frekvensinddragelser af lokalradiofrekvenser til FM5 nettet og forhandlinger med KODA var hovedemnerne, da formand Bent Helvang aflagde formandsberetning på KOMMs generalforsamling i Ebeltoft i går fredag. Der kommer muligvis til at gå et år inden en ny tale med KODA er forhandlet færdig.
KOMM har i det forgangne år har været mest optaget af frekvensmæssige spørgsmål i forbindelse med den kommende 5. FM FM kanal. KOMM kan ikke acceptere at en konkurrent skal have lokalradioernes frekvenser og skulle det alligevel komme så vidt, så skal der en klækkelig erstatning på bordet, sagde Helvang.

KOMMs advokat Bjarke Vejby har sendt et langt responsum til Kulturministeriet, hvor man bl.a. har påpeget at der ikke er lovmæssig hjemmel til den valgte fremgangmåde med at inddrage frekvenser fra lokalradioerne, men man har fortsat ikke – tre måneder efter brevet er sendt – modtaget noget svar fra ministeriet. Det tager KOMM som tegn på, at man har fat i den lange ende.

Forhandlingerne med KODA har også været en af KOMMs hovedaktiviteter i det sidste år. De seneste 3-4 måneder er der dog intet sket, og status er at der ligger et helt utilstrækkeligt resultat om en 15 procents reduktion af de høje musikafgifter. Som tingene tegner nu kan forhandlingerne først ventes afsluttet om et år.

Bestyrelsesmedlem Carsten Warming oplyste at KOMM er kommet med i styregruppen for Gallup, og bestyrelsesmedlem Hanne Preisler orienterede om samarbejdet med udenlandske organisationer. Der er gode kontakter til Norsk Lokalradioforbund og der er taget kontakt til en brancheforening i Sverige. Desuden overvejer KOMM medlemskab af AES, der er en paraplyorganisation for kommercielle radiostationer i EU landene og Schweiz.

Forhandlinger med Copydan endte med en imødekommelse af KOMMs ønsker, og det resulterede i en fordobling af KOMMs UDBOD indtægter i 2000.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf