Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Caroline tilbage med døgnsending
Mandag 30. april 2001
Af Poul Foged
 
Når Radio Caroline i morgen tirsdag den 1. maj, starter sine døgnsendinger er det historisk på flere måder. Ikke siden Caroline sendte offshore ud for den engelske kyst fra senderskibet Ross Revenge i november 1990, har man sendt døgnet rundt. Samtidig er der også lagt op til større ændringer i Carolines velkendte musikprofil.
Samtidig med at Bob Lawrence bliver ny programchef på Caroline ændrer man musikprofilen markant. De seneste 2 år har man lagt meget vægt på rock-musikken. Det nye format er baseret på Caroline musikalske output fra 60'erne og 70'erne. I den periode spillede man artister som Earth, Wind & Fire, Barry White og Stevie Wonder. Stationen vil fortsat spille rockmusik, men ikke så meget før. Grunden til disse ændringer er, at man gerne vil have fat i flere kvindelige lyttere - og derfor skal der spilles mere R&B og amerikansk soul. I hver time skal der således spilles mindst 2 plader af nævnte type - og henvisninger til "rock" skal undgås.

Samtidig sker der også en række ændringer i studieværts-sammensætning fra 1. maj, hvor nyt ansigt er Pat Edison, der skal præsentere morgenprogrammer på det nye Caroline.

I starten satser man dog fortsat på 19.00-01.00 på hverdage og 09.00-01.00 i weekenderne. Lørdag aften kan man lytte til Bob 'Buzby' Lawrence mellem 19.00 og 22.00, og legendariske Tom Anderson med 'Caroline Overdrive' 22.00-01.00 - søndage 19.00-22.00 Mark Stafford med 'Vinyl Vault, Listener Choice and Classic Rock Charts'. En stor del af resten af tiden bliver udfyldt med non-stop programmer.

Samtidig med de digitale satellitudsendelser bliver Radio Carolines udsendelser fra den kommende weekend og hver weekend udsendt på den italienske og franske riviera på 88.4 MHz fra Breeze FM i tidsrummet 19.00-01.00.

Radio Caroline startede oprindeligt Påskesøndag 1964 fra et skib ankret op udfor Essex - og startede samtidig en radiorevolution i England svarende til det, der skete, da Radio Mercur startede udfor København i 1958. Selvom englænderne gennemførte en lov mod såkaldte piratradiostationer fortsatte Radio Caroline - med et par pauser - med at sende udfor den engelske kyst til 1990.

Senderskibet Ross Revenge gik simpelthen på grund november 1990 og blev bugseret i havn. Den blev efterfølgende rammen om en række aktiviteter med henblik på at fastholde Radio Caroline som en del af det engelske radiomiljø. Det blev gjort gennem en række RSL sendetilladelser (én måneds sendetilladelse med meget lav sendestyrke forskellige steder i Storbritannien) og i den senere tid på satellit, hvor sendetiden startede med et par timer hver uge til nu den nye satsning, døgnet rundt.

Danske digitale satellitmodtagere henter signalet fra 19,2 grader øst - og skal finde transponder 73, 11.876 GHz, symbolrate 27500 FEC 3/4. Radio Caroline bruger en af lydtransponderne fra den polske TV-station, Wijza TV.

Radio Carolines stationschef Peter Moore siger i anledning af den historiske start 1. maj: ”Dette her er kun første trin af flere. Vi håber snart at kunne servicere de mange englændere, der via Sky har deres parabol rettet mod 28 grader øst. Vi arbejder også med muligheder for at sende analogt på mellembølge fra Polen”.

Han fortæller videre til radionyt.com, at en del af den nye store satsning skal finansieres gennem et helt nyt internet-samarbejde med engelske @UK plc, der har nydesignet Carolines hjemmeside. Samtidig håber Peter Moore også på, at kunne lave en aftale med firmaet WorldSpace, der sælger transistorradioer til modtagelse af deres satellitsignal fra AfriStar, hvor Caroline så naturligvis også skulle kunne høres.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf