Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medlemsfremgang for Sammenslutningen
Mandag 30. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sammenslutningen af Lokale Radio & TV Stationer (SLRTV), der er de ikke-kommercielles interesseorganisation, holdt generalforsamling i weekenden og de knap 30 fremmødte kunne glæde sig over en pæn medlemsfremgang. Ved årsskiftet var der 87 medlemmer og der er kommet flere til siden.
SLRTV er med over 87 radio- og tv-stationer antalsmæssigt langt den største af de forskellige interesseorganisationer der findes for de danske radiostationer. Men kun knap 30 fandt lørdag frem til foreningens generalforsamling, der blev afholdt i Kulturhuset Kildegården i Roskilde.

Direktør for Kulturministeriets Medie- og Tilskudssekretariat, Erik Nordahl Svendsen, og Hanne Larsen, også fra sekretariatet, deltog i mødet og det gav en god og spændende diskussion. Gitte Thomsen fra SLRTV siger til radionyt.com, at det var udbytterigt for begge parter. Det var især spørgsmål vedr. tilskudsordningernes administration der blev vendt.

De to store diskussionsemner på mødet var Den Mobile Medieskole og forhandlingerne med KODA og Gramex.

Den Landsdækkende Mobile Medieskole blev startet i 1999 af SLRTV i samarbejde med Den Kristne Producentkomite og gennemførte i 2000 en lang stribe kurser og workshops for ikke-kommercielle radiostationer i alle kroge og dele af landet. SLRTV satser meget på at denne aktivitet kan fortsætte og udvides i det kommende år, men det afhænger af tilskud fra Kulturministeriet.

SLRTV har aldrig indgået en aftale med KODA om betaling af musikafgifter. Siden 1997 har der været resultatløse forhandlinger, og SLRTV er nu blevet så træt af KODAs magtmisbrug, at man opfordrer Kulturministeriet til at begrænse KODAs muligheder for at misbruge sit monopol.

Formand for SLRTV, Bård Hornekærs, nævnte i sin beretning bl.a. at der i Danmark betales 17.3 mio. kr. til komponisterne. Det er Europas højeste afgifter og mere end dobbelt så meget som i de øvrige nordiske lande.

SLRTV har i sidste periode arbejdet aktivt på det mediepolitiske område – bl.a. i forbindelse med den arbejdsgruppe, der sidste år, blev nedsat af Kulturministeriet, for at vurdere den nuværende tilskudsordning og organiseringen på lokalradio-tv området. Selvom SLRTV er den største af organisationerne på lokalradioområdet afviste Kulturministeren dog at tage SLRTV med i arbejdsgruppen.

Til gengæld er SLRTV med i arbejdsgruppen vedr. DAB, hvor SLRTV taler for at de ikke-kommercielle radiostationer får deres egen multipleks.

Fra den knap så positive side måtte man desværre konstatere at det kun var lykkedes at udgive medlemsbladet Niels to gange i alt i 2000. Planen var at den skulle udkomme seks gange. Det lovede man at få rettet op på i 2001.

SLRTV har en velfungerende ordning med pressekort, et velfungerende sekretariat i Aalborg og et godt internationalt samarbejde igennem AMARC.

Til bestyrelsen for SLRTV blev Bård Hornekær (DÅB), Gitte Thomsen (Folkets Radio), Jens Gjøl (Radio Aalborg) og Jørgen Pedersen (Radio Kattegat) alle genvalgt uden afstemning. Ikke på valg var: Ib Jacobsen (Front TV), Kaj Christiansen (Helsingør Kristne Radio) og Karen Hammer (Radio Vesterbro).

Et detaljeret referat fra SLRTS årsmøde kan læses i det kommende nummer af Niels.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · Fremgang for TV 2
  · Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'
  · Ny sæson af 'Sukkertoppen' på TV 2
  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf