Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kirkefolk vil bestemme sendetidspunkt for morgenandagt
S�ndag 28. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KLF Kirke og Medier og Københavns Domkirke siger samstemmende, at der under ingen omstændigheder kan være tale om, at Morgenandagten sendes efter kl. 9. Hvis DR følger dette "vink med en vognstang", der mest af alt ligner et diktat, fra de kirkelige kredse, har DR reelt kun to muligheder: At smadre P1’s nye store nyheds-morgenflade ved at sende Morgenandagten kl. 08.40-09.00 på P1 eller at flytte den kirkelige udsendelse til langbølgen.
Der er ikke nogen chance/risiko for at Morgenandagten bliver til en Formiddagsandagt – og dermed får sendetid efter kl. 9, hvis det står til kirkens folk. Og DR har i forhold til de kirkelige grupper aldrig haft mod, held eller vilje til at gennemføre en anden linie end kirkens folk har ønsket.

I dag siger domprovst Anders Gadegaard, der er den kirkelige chef for Morgandagten, direkte og uden omsvøb til de fire Stiftstidender: "Vi vil ikke acceptere at ligge efter klokken 9", og formand for KLF, sognepræst Frede Jørgensen – der tilfældigvis også er medlem af DRs bestyrelse – slår fast, at "tidsmæssigt skal morgenandagten sendes mellem 07.30 og 09.00 og den skal være direkte".

Som i hele forløbet er radiodirektør Leif Lønsmann særdeles mundknap. Han citeres i dag for at sige, at "vi skal nu i gang med forhandlinger med de kirkelige interesser. Vi skal finde en løsning, der generer den eksisterende programlægning mindst muligt".

DR har tidligere flyttet andre minoritetsprogrammer – så som morgengymnastikprogrammet "Krop og Bevægelse", nyheder på fremmedsprog, vejrmeldinger og senest fodboldtransmissioner til lang- og mellembølgen, men spørgsmålet er, om DR vil flytte Morgenandagten til langbølgen. Hvis det sker bliver resultatet mange glade P1 lyttere, der fortsat kan lytte til den anmelderroste og anerkendte nyhedsflade i fuld udstrækning og ikke mindst mange glade P2 lyttere der kan undgå afbrydelse i den klassiske morgenmusik. Og da enhver i Danmark har adgang til en radio med langbølge, er der fortsat mulighed for at lytte for alle, der måtte være interesseret i at høre Morgenandagten. Netop sendetiden kl. 08.10-08.30 på Kalundborg langbølgesender er ubenyttet og bruges kun til samsending med P1, mens der efter 08.30 sendes andre programmer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  � 2011
  � 2010
  � 2009
  � 2008
  � 2007
  � 2006
  � 2005
  � 2004
  � 2003
  � 2002
  � 2001  · DR tager rundt i sommerlandet
  · Maria Månson ny vært for 'Gejst' på DR1
  · Louise Wolff skifter fra DR til TV 2
  · TV 2 køber flere håndboldrettigheder
  · Boxer TV fortsætter med digitalt tv
  · Kærester med landsholdet
  · Discovery satser stort på golf
  · Tine Gøtzsche forlader DR efter 22 år
  · International pris til DRs børnefjernsyn
  · DR1 lyser i Mørke  · -