Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Internet – og ikke satellit – bliver radioens fremtid
Onsdag 30. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De nye satellitkanaler fra XM og Sirius møder solid skepsis i USA. Konsulent for KPIG og direktør for RadioParadise, William Goldsmith, siger: ”Jeg tør godt vove at forudsige, at satellit radio – i hvert fald i den form som XM og Sirius lægger op til – vil blive den dyreste totale fiasko i massekommunikationens historie”.
Udover den omfattende og berettigede kritik af både XM og Sirius’ forretningsplaner står de to satellit-radioer over for præcis de samme problemer som slog Iridium ihjel og som næsten kostede Globelstar livet, siger Goldsmith i en kommentar til nyhedsbrevet RAIN. Det er en ubehagelig kendsgerning, at det kræver en omfattende langtidsplanlægning, at operere fra satellitter.

Og det grundlæggende hardwaredesign og systemets ydelser blev fastlagt for mindst fem år siden. I mellemtiden er de store landområder og markeder i den 3. verden, som Iridium og Globalstar havde regnet med, fuldstændigt forsvundet som følge af den hurtige udbredelse af landbaserede mobiltelefoner. Derudover er en helt uforudset konkurrent dukket frem, siger Goldsmith videre.

Endnu er der kun tale om en lille prik i horisonten – men internetradio kan meget vel spolere forretningsplanerne for både XM og Sirius, forudser Goldsmith.

Som tiden går og forbindelserne til stadighed forbedres, vil internettet kunnet tilbyde et utal af radioprogrammer – med gratis adgang – i modsætning til XM og Sirius, der dels vil koste 9.95 dollars om måneden og dels kun vil tilbyde 200 programmer, hvoraf højst 10-20 stykker vil være af virkelig interesse.

Indvendingerne kunne være at internettet ikke er gratis og at lydkvaliteten er for ringe på nettet. Men for den lytter, der alligevel har en bredbåndsadgang vil radiolytning på nettet ikke koste ekstra - og lydkvaliteten vil uden tvivl blive lige så god som på satellit stationerne, mener Goldsmith.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op
  · Nyt underholdningsprogram på Kanal 4  · -