Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Mistanke om udbredt payola
Onsdag 30. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I 40 år har amerikansk lovgivning klart forbudt enhver for for payola. Men en række pladeselskaber i er nu under mistanke for en udbredt og systematisk payola, og flere radiostationer risikerer at miste deres sendetilladelse.
Los Angeles Times er kommet i besiddelse af interne dokumenter, der beskriver en udbredt form for payola. Den ulovlige aktivitet foregår via uafhængige promotorer, der fører nøje regnskab med, hvor mange gange udvalgte musiknumre bliver afspillet på forskellige radiostationer. Registreringen efterfølges af et dollarbeløb, der iflg. avisen er indbetalt fra kunstnerens pladeselskab. Disse penge går ind i en ”bank”, og de radiostationer der spiller flest sange fra listen, oparbejder den største bank og tjener dermed flest penge.

Systemet fungerer nærmest som på en almindelig bankkonto. Når en sang spilles bliver der sat penge ind, og når en radiostation modtager penge i form af kontanter, koncertbilletter, flybilletter el.lign. – ja så hæves der penge på kontoen.

Dokumenterne viser at fem større pladeselskaber – Vivendi Universal, Sony, Bertelsmann, AOL Time Warner og EMI Group – alle er indblandet i den ulovlige trafik.

Eksperter siger at denne form for payola vil kunne medføre, at talrige radiostationer mister deres sendetilladelse.

Indtil nu er kun mindre sager blevet afgjort med bøder. Bl.a. fik Clear Channel Communications sidste år en bøde for at overtræde payola lovgivningen, ved at have garanteret airplay til Bryan Adams mod at Bryan Adams til gengæld optrådte gratis ved en række koncerter, der promoverede Clear Channels radiostationer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'
  · Christoffer Emil Bruun bli'r ny redaktør
  · Ny reportageserie om fam. Pitzner på Zulu
  · Discovery køber op
  · Nyt underholdningsprogram på Kanal 4  · -