Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Frekvenser ud i auktionsrunde
Mandag 25. juni 2001
Af Poul Foged
 
Alt tyder nu på, at frekvenser til kommercielt radioformål skal ud i en auktionsrunde. Som vi tidligere har beskrevet her i radionyt.com, så besluttede den hollandske regering sidste år en auktion. Det affødte store protester, hvorefter en til formålet nedsat kommision, foreslog at de eksisterende 7 kommercielle radiostationer beholdt deres frekvenser - og 3 kom i en åben udbudsrunde. Iflg. jurister i det hollandske trafikministerium kan man ikke forfordele, hvorfor Bouw-planen ser ud til at være skrinlagt.
Det der for tiden forhandles om, er en auktion, hvor frekvens-pakkerne bliver opdelte i formater, hvorefter der skal være særskilte auktioner indenfor hver enkelt format. Pakkerne kommer er al sansynlighed til at bestå af:
- Klassisk kanal (ansøgere hertil kunne være Classic FM, der p.t. har sendetilladelse)
- Hollandsk musik (ansøgere formentlig Radio Noordzee, der p.t. har tilladelse - og Radio Nationaal, der sender på kabel og fra 1. juli på mellembølge, 1296 kHz., fra England)
- Nyheder (hvor Business Nieuws Radio og Nieuws FM kandiderer)
- Classic Rock/alternative (skræddersyet til Arrow Classic Rock, der nu sender på AM, og Veronica's Kink FM, der sender på kabel).
De øvrige 6 frekvens-pakker vil blive sat til auktion uden format-restriktioner. Til disse bejler Radio10FM, Sky Radio, Radio 538 og Yorin FM. Så i princippet burde der være frekvenser nok til alle.
Formanden for sammenslutningen af kommercielle stationer i Holland, Martin Banga kalder det nye forslag for forrykt: "Ved at give specielle formater en fortrinsret gør man det, som man har opponeret mod i Bouw-planen". Erik de Zwart, direktør for Radio 538: "Samtidig med 4 kanaler til public-service laver man nu 4 nye kanaler til en slags reklame-public-service". Han lover nye aktioner i æteren og om nødvendigt går man til domstolene.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram
  · Regeringen og DF vil beskære DR med 1/6
  · DR åbner kontor i Tyrkiet
  · TV 2 sender tv-serien 'Mercur'  · -